ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το σήμα της εκκίνησης του Ράλλυ Ακρόπολις 2018 έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης από τον Ιερό Βράχο, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια που θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχή χρονιά τον θεσμό και συμμετέχει ενεργά στην διοργάνωσή του.
Η Στερεά Ελλάδα θα φιλοξενήσει τις 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές που έχουν μοιραστεί σε τρία σκέλη μήκους 237.74 χιλιομέτρων. Το πρώτο σκέλος του αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν 34 πληρώματα από 17 χώρες, ολοκληρώνεται με την ειδική διαδρομή της Θήβας, μήκους 30,53χλμ. Ενώ το Σάββατο 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές διαδρομές «Νέα Άμφισσα» 14.28 χλμ., «Δροσοχώρι» 25.10 χλμ. και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» 22.50 χλμ. (επαναλαμβανόμενες οι τρείς Ειδικές Διαδρομές). Μετά την ολοκλήρωση και των έξι ειδικών διαδρομών, τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στην Λαμία, για το service και την βραδινή ανασυγκρότηση. Το τρίτο σκέλος της Κυριακής 3 Ιουνίου περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, τη «Γραμμένη» 21.97 χλμ και την «Δίβρη» 18,53 χλμ. με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 3.04μ.μ στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Είναι η τρίτη χρονιά που η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως τον θεσμό του Ράλλυ Ακρόπολις, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, την ενίσχυση του τουρισμού και την στήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Μιλώντας για την συμμετοχή της Περιφέρειας, μετά την εκκίνηση του αγώνα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ικανοποίηση όλων των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας για το γεγονός ότι η προσπάθεια να επιστρέψει και να μείνει το Ράλλυ Ακρόπολις στην πατρίδα του, στέφθηκε με επιτυχία.
«Η επιστροφή και η παραμονή ενός τέτοιου θεσμού στην Στερεά Ελλάδα, ήταν για εμάς ένα στοίχημα που το κερδίσαμε. Συμπληρώσαμε ένα κομμάτι που μας έλειπε από την παγκόσμια προβολή του τόπου μας. Στηρίξαμε οικονομικά και πρακτικά την διοργάνωσή του γιατί παραμένουμε αταλάντευτοι στην στρατηγική μας να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να συνδέουμε τον τουρισμό με δράσεις διεθνούς εμβέλειας και κύρους. Καταφέραμε να το φιλοξενούμε για τρίτη συνεχή χρονιά και αυτό θα επιδιώξουμε και τα επόμενα χρόνια. Οι διαδρομές του είναι η διαφήμισή μας. Είναι η μαγεία που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα στο Ράλλυ Ακρόπολις και το θέαμα που προσφέρει το Ράλλυ Ακρόπολις στην Στερεά Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι και εφέτος, η συνεργασία μεταξύ των στελεχών της Περιφέρειας, της ΟΜΑΕ και όλων όσοι συνδιοργάνωσαν τους αγώνες, ήταν εξαιρετική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια




Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.