• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δις ισόβια σε 2 για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ – Αθώος ο τρίτος κατηγορούμενος

    ανθρώπινα οστά


    Δυο φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 66 ετών είναι η τελεσίδικη καταδίκη δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη και την απόπειρα δολοφονίας 6 συναδέλφων τους.

    Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον τρίτο κατηγορούμενο για τη διπλή δολοφονία, προκαλώντας το ξέσπασμα των γονέων των θυμάτων.

    “Οχι! Απαράδεκτο. Είναι δολοφόνος”, φώναξαν οι μανάδες του Γιώργου Σκυλογιάννη και του Γιάννη Ευαγγελινέλη στους δικαστές και ξέσπασαν σε κλάματα.

    Ο 30χρονος ομογενής από τη Ρωσία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια για τη δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

    Μέσα στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα από αστυνομικούς συναδέλφους των θυμάτων, οι συγγενείς κέσπασαν ξανά όταν οι δικηγόροι των βασικών κατηγορουμένων ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών:

    «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας….Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;»  φώναξαν στους δικαστές.

    Ομόφωνα οι δικαστές δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικά με την εισαγγελέα της έδρας να είναι κόλαφος στην πρόταση της:

    «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτριασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν. Ο κατηγορούμενος που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο και ήξερε στη φυλακή πως να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του.»

    Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία.

    Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο εκ των ισοβιτών απευθυνόμενος στους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».

    Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη εγινε την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

    Σε καταδίωξη που ακολούθησε, οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθερος και δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος και δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η δήλωση του G. Grego της QCM στο mononews ότι δεν «χτυπάει» άλλη ελληνική εταιρία επέδρασε καταλυτικά στο ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ