ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο οίκος μόδας Dolce & Gabbana ακύρωσε μια επίδειξη μόδας στη Σανγκάη, έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε μια σειρά διαφημίσεων όπου μια Κινέζα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να φάει πίτσα και μακαρόνια χρησιμοποιώντας ξυλάκια.
Η διαμάχη αυτή αναδείχθηκε στο νούμερο ένα θέμα στην πλατφόρμα Weibo, το κινεζικό Twitter, με περισσότερες από 120 εκατομμύρια αναγνώσεις έως το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς διασημότητες, όπως η πρωταγωνίστρια της ταινίας Αναμνήσεις μιας Γκέισας Ζανγκ Ζιγί, ανήρτησαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του ιταλικού οίκου μόδας.
Πολλοί χρήστες επισήμαναν ότι ενοχλήθηκαν από τον πατροναριστικό τόνο, όπως έκριναν, του αφηγητή της εκστρατείας “Eating with Chopsticks”.
https://www.instagram.com/p/BqR4-DVi4wQ/
Η αντιπαράθεση για τα διαφημιστικά σποτ κλιμακώθηκε αφότου σε κάποια screenshot που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο εμφανίζεται ο σχεδιαστής Στέφανο Γκαμπάνα να διατυπώνει υποτιμητικά σχόλια για την Κίνα σε μια συνομιλία που έχει στο Instagram.
Ο οίκος μόδας επισημαίνει σε μια απολογητική ανάρτηση στα κινεζικά, στον ιστότοπο Weibo ότι χάκαραν τον λογαριασμό του Γκαμπάνα στο Instagram.
https://www.instagram.com/p/BqSGMfKCWiJ/
https://www.instagram.com/p/BqSVTskiM1n/
«Ζητάμε συγγνώμη για τον αντίκτυπο και το κακό που προκάλεσαν αυτά τα αναληθή σχόλια στην Κίνα και τους πολίτες της Κίνας» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το σόου της 21ης Νοεμβρίου στη Σανγκάη «αναβλήθηκε», προσέθεσε η εταιρεία χωρίς να διευκρινίζει εάν θα οριστεί μια νέα ημερομηνία για την επίδειξη.
«Λυπούμαστε βαθιά για την ταλαιπωρία που προκαλέσαμε».
Πολλοί διάσημοι αστέρες της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου, όπως η ηθοποιός Λι Μπινγκμπίνγκ και ο τραγουδιστής Ουάνγκ Ζουνκάι γνωστοποίησαν ότι θα μποϊκοτάρουν το σόου στη Σανγκάι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana πυροδοτούν αντιδράσεις στην Κίνα. Πέρυσι, έπειτα την προβολή διαφημίσεών τους δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς κατηγορήθηκαν ότι δείχνουν μονάχα την άσχημη πλευρά της ζωής στην Κίνα.
Οι συνιδρυτές του οίκου Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα σημειώνουν σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «όνειρό μας ήταν να παρουσιάσουμε στη Σανγκάη μια εκδήλωση φόρο τιμής, που θα ήταν αφιερωμένη στην Κίνα».
https://www.instagram.com/p/Bqchr5pHyPd/
«Ό,τι συνέβη σήμερα ήταν ατυχές όχι μονάχα για εμάς, αλλά επίσης για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν νυχθημερόν για να γίνει αυτό το σόου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel