• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αντιμέτωπος με εντολή δέσμευσης της περιουσίας του ο Γιάννης Αλαφούζος

    • NewsRoom


    Στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) μπήκε ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δόθηκε εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012, με αποτέλεσμα το ΚΕΦΟΜΕΠ να διατάξει τη δέσμευση της περιουσίας του. Η σχετική εντολή έχει ήδη σταλεί στα τραπεζικά ιδρύματα.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, ο κ. Αλαφούζος άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν ‘σύνθετες σχέσεις’ με την κυβέρνηση και τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το τραπεζικό σύστημα.

    Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, και σημείωσε ότι την τελευταία διετία χρειάστηκε να βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΚΑΪ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

    Ο ΣΚΑΪ, διευκρίνισε, αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόλις στα τέλη Ιουνίου κατέβαλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    alafouzos

    Σύμφωνα με τον κ. Αλαφούζο το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρώ και εξυπηρετούνται κανονικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/polemiko-metopo-enantion-tou-christou-kalogritsaanixe-o-giannis-alafouzos/64148

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-giannis-alafouzos-ipogios-polemos-gia-tis-adies/59015



    ΣΧΟΛΙΑ