• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Angela Merkel: Παίρνει αύξηση και είναι μες στην καλή χαρά!


    Η Angela Merkel πρέπει να είναι η πιο τυχερή αρχηγός κράτους στην Ευρώπη. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μέσα στη χειρότερη κρίση που περνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνη και το επιτελείο της να παίρνουν αύξηση. Η αύξηση αυτή μάλιστα θα ισχύσει και αναδρομικά. Από το 2017, τον Φεβρουάριο ο μισθός της θα αυξηθεί κατά 2,35% και τον Μάρτιο κατά 2,2%. Η αύξηση του μισθού της Γερμανίδας καγκελαρίου θα επικυρωθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας στις 14 Ιουλίου του 2016, ημέρα Πέμπτη.

    Μάλιστα, η απόφαση για την αύξηση του μισθού της Merkel και των μελών της κυβέρνησής της επιβεβαιώνεται και από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρουν ότι η αμοιβή της θα αυξηθεί σε δύο στάδια ενώ η συνολική αύξηση θα ανέλθει στα 830 ευρώ/μήνα. Τελικώς θα διαμορφωθεί στα 18.820 ευρώ/μήνα.

    Επιπλέον, οι υπουργοί της κυβέρνησης Merkel – για την ακρίβεια όσοι είναι παντρεμένοι και δεν έχουν ανήλικα παιδιά και των οποίων οι σύζυγοι δεν είναι υπάλληλοι του γερμανικού δημοσίου – θα πάρουν αύξηση στους μισθούς τους 672 ευρώ/μήνα. Ποσό που θα διαμορφώσει το μισθό τους στα 15.280 ευρώ/μήνα.

    Η καγκελάριος και οι υπουργοί της όμως δε θα είναι οι μόνοι στη γερμανική βουλή που θα πάρουν αύξηση. Από την 1η Ιουλίου του 2016, όλοι οι βουλευτές στάθηκαν εξίσου τυχεροί καθώς είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνεται κατά 245 ευρώ/μήνα και να διαμορφώνεται στα 9.328 ευρώ/μήνα.

    Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα όμορφα στο γερμανικό κοινοβούλιο, η υπόλοιπη Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει ένα χορταστικό μενού από θέματα που περιλαμβάνει συν τοις άλλοις οικονομικά προβλήματα, ανεργία, προσφυγικό, Brexit αλλά και τρομοκρατία. Να μην αναφέρουμε και τα προβλήματα της Ελλάδας που είναι ατελείωτα και άλυτα.

    Είπατε κάτι για κρίση;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/athens-ledra-pii-epichirimaties-tha-ekdilosoun-endiaferon-ston-plistiriasmo-mipos-kirichthi-agonos/60719

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apistefto-fiasko-metafrasi-tou-voulevmatos-gia-ti-siemens-chathike-sti-metafrasi/60739

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mikonos-chlidi-xaplostra-ke-antonis-remos/60717



    ΣΧΟΛΙΑ