• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αυτό είναι το μυστικό για να αποφύγετε το έμφραγμα


    Θέλετε να αποφύγετε το κίνδυνο του εμφράγματος; Μια σταθερή  ώρα ύπνου  βοηθά την καρδιά να φιλτράρει τις ορμόνες του στρες, έτσι ώστε οι άνθρωποι με άστατες ώρες ύπνου να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά και μένουν άγρυπνοι μέχρι αργά το βράδυ είχαν υψηλό  παλμό και αυξημένα επίπεδα επιβλαβών ορμονών του στρες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν κοιμόμαστε αρκετά, την ίδια ώρα κάθε βράδυ, αυτό επιτρέπει στην καρδιά να ανανεωθεί και να λειτουργεί καλύτερα.

    heart

    Οι γιατροί έχουν από καιρό προειδοποιήσει ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνου. Νέα έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Σικάγο δείχνει πως ο ύπνος συνδέεται με έναν  εσωτερικό μηχανισμό που ονομάζεται κιρκαδιανός ρυθμός. Σχεδόν όλα τα έμβια όντα έχουν τον κιρκαδιανό ρυθμό, το οποίο συγχρονίζει τις σωματικές λειτουργίες με το πρότυπο της 24-ωρης περιστροφής της Γης.

    heart5

    Στους ανθρώπους, το ρολόι ρυθμίζεται από τις σωματικές αισθήσεις, τον τρόπο με τον οποίο το μάτι αντιλαμβάνεται το φως και το σκοτάδι και τον τρόπο δέρμα αισθάνεται τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Ο μηχανισμός αυτός ρυθμίζει επίσης τον μεταβολισμό, τους ρυθμούς του ύπνου μας καθορίζει εάν είμαστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-spiegel-trolari-ton-tsipra-alexi-esi-ise/51462



    ΣΧΟΛΙΑ