• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΔΕΔΥ: Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

    οφειλές


    Επιχείρηση ακύρωσης της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ενορχηστρώνει και πάλι ΑΔΕΔΥ η οποία εξήγγειλε αποχή και από τη φετινή διαδικασία παροτρύνοντας αξιολογητές και αξιολογούμενους να μη συμμετέχουν.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ η Εκτελεστική Επιτροπή «επαναπροκήρυξε απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και για το 2018», καλώντας ταυτόχρονα τους Δημοσίους Υπαλλήλους «να μην δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους ζητηθεί (π.χ. ΑΦΜ) σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης όσο και τους υπαλλήλους που τους ανατίθεται το έργο της καταγραφής και διαμόρφωσης του μητρώου και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, απέχοντας από το συγκεκριμένο έργο».

    Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ δεσμεύεται ότι «οι υπάλληλοι που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση καλύπτονται πλήρως από την ΑΔΕΔΥ και δεν έχουν καμία υποχρέωση για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

    Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδος,αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα κηρύσσει την έναρξη της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το 2017, με την διαδικασία να προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

    Παρά τις αντιδράσεις, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ, εμφανίστηκε βέβαιη ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά, και μάλιστα με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλων.

    Σημειώνεται ότι, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή 11 Μαΐου, στα Προπύλαια, με αιχμή αυτή τη φορά τους μόνιμους διορισμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημόσιο: Οδηγίες για την e-αξιολόγηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημόσιο: Ξεκινάει η ηλεκτρονική αξιολόγηση των υπαλλήλων και των προϊσταμένων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπ. Παιδείας: Τέλος στην αξιολόγηση των δασκάλων και τους σχολικούς συμβούλους φέρνει το νέο νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ