• The Mononews Lab

    Μια ελληνική εταιρεία φέρνει το ΙοΤ στις επιχειρήσεις όλου του κόσμου

    • NewsRoom

    Το Internet of Things εξελίσσεται δυναμικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου αλλάζοντας προς το καλύτερο κάθε τομέα της ζωής και της οικονομίας.

    Χάρη στη διαρκή ανάπτυξη και τις εξειδικευμένες εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής, το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας, η αυτοκίνηση, η ασφάλιση, οι τράπεζες, η βιομηχανία, η υγεία, το κράτος, οι μεταφορές, η ενέργεια, το εμπόριο, οι πόλεις, ακόμα και τα σπίτια μας θα αλλάξουν ριζικά.

    Στην πράξη έχει αποδειχτεί πως κάθε επιχείρηση που υιοθέτησε λύση IoT είχε μετρήσιμα αποτελέσματα βελτίωσης της αποδοτικότητάς της και παράλληλα αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, αποφέρει θετικό κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

    Εταιρεία ηγέτης στον τομέα της μπύρας και των αναψυκτικών στην Ανατολική Αφρική, επενδύει διαρκώς στην καινοτομία για να διατηρεί υψηλό το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών αλλά και των μετόχων της. Με το δίκτυο των εμπορικών της ψυγείων να διευρύνεται σημαντικά, προέκυψαν δυσκολίες στη διαχείριση, καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει αν τα ψυγεία λειτουργούν σωστά, που βρίσκονται, ούτε φυσικά τις πωλήσεις. Με την εγκατάσταση αισθητήρων θυρών και θερμοκρασίας στα ψυγεία αξιοποιώντας IoT τεχνολογίες, η εταιρεία ελέγχει τη σωστή λειτουργία τους, ενώ με τον αισθητήρα GPS μπορεί να τα εντοπίσει σε περίπτωση κλοπής.

    Έτσι, η επιχείρηση που διαθέτει ψυγεία σε πολλά διαφορετικά σημεία της Αφρικής, χάρη στην ΙοΤ λύση που επέλεξε, μπορεί πλέον να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα ψυγεία και το περιεχόμενό τους από μακριά. Έτσι εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων, προβαίνει σε έγκαιρη συντήρηση και επισκευή, ελαχιστοποιεί τις κλοπές και φυσικά παρακολουθεί τις πωλήσεις.

    Αντίστοιχο παράδειγμα IoT εφαρμογής σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού στα Αραβικά Εμιράτα πιστοποιημένη από τους κορυφαίους οργανισμούς ποιότητας και ασφάλειας. Σε μια χώρα με ακραίες θερμοκρασίες η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της τεχνολογίας κλιματισμού καθώς και τη διαχείρισή της.

    Ο συγκεκριμένος οργανισμός, τοποθετώντας απευθείας σε κάθε μονάδα κλιματισμού ΙοΤ συσκευή για απομακρυσμένο χειρισμό, παρακολουθεί τα προϊόντα του σε πραγματικό χρόνο, πραγματοποιεί εγκαίρως εργασίες συντήρησης/επισκευής και διαχειρίζεται κάθε εγκατεστημένη μονάδα απ’ όπου και αν βρίσκεται μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος τους.

    Αυτές οι δυο εντελώς διαφορετικές εταιρείες με δραστηριότητα σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους, μοιράζονται πολλά περισσότερα κοινά στοιχεία απ’ ό,τι αρχικά φαίνεται. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αποφάσισαν και οι δύο να επενδύσουν στην καινοτομία και την τεχνολογία για να βελτιώσουν τη λειτουργία τους. Και αναζητώντας έναν ειδικευμένο και έμπειρο συνεργάτη για να εμπιστευτούν, επέλεξαν την ίδια ελληνική εταιρεία. Την Vodafone Innovus.

    Η Vodafone Innovus ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2004 στο χώρο των εφαρμογών IoT και ως θυγατρική του ομίλου Vodafone ανέλαβε πολύπλοκα έργα IoT, ικανοποιώντας απαιτητικές ανάγκες εταιρικών πελατών τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μικρή σε μέγεθος αλλά ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική, στελεχώνεται από καταρτισμένους μηχανικούς με διεθνή εμπειρία.

    Μέσα από τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη της ΙοΤ τεχνολογίας, η Vodafone Innovus μπορεί να παρέχει καινοτόμες end to end IoT λύσεις για επιχειρήσεις, δημιουργώντας οποιαδήποτε ειδική λύση ζητηθεί ή προσαρμόζοντας κάποια ήδη υπάρχουσα στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε πελάτη. Με συγκριτικό πλεονέκτημα την αξιοποίηση του δικτύου, των υποδομών και της επεξεργαστικής ισχύος της Vodafone Ελλάδας σε κάθε βήμα συλλογής και επεξεργασίας της πληροφορίας, η Vodafone Innovus προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης σαν μία ευέλικτη startup.