array(0) {
}
        
    
Menu
0.68%
Τζίρος: 77.79 εκατ.

Politico: Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη – μέλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας χωρίς νέα κονδύλια

Ταξίδι με Ασφάλεια

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στον αυτοκινητόδρομο!

Οι εταιρείες που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων προβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών σε μεγάλη κινητοποίηση για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας και της άνεσης κατά την οδήγηση.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται μήνες προετοιμασίας για την εκπαίδευση των εξειδικευμένων ομάδων και την κινητοποίηση του εξοπλισμού.

1

Για παράδειγμα η Ολυμπία Οδός με το ξεκίνημα του χειμώνα ενεργοποίησε το πρόγραμμα χειμερινών λειτουργιών.


Οι επιχειρησιακές βάσεις που βρίσκονται σε πέντε (5) θέσεις στον αυτοκινητόδρομο έχουν τεθεί σε πλήρη εγρήγορση, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές προκλήσεις του χειμώνα. Τη χειμερινή περίοδο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (Πολιτική Προστασία, Τροχαία, Πυροσβεστική) απόλυτη προτεραιότητά είναι να διατηρείται ανοιχτός και προσβάσιμος ο αυτοκινητόδρομος και να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης για εκχιονισμό, όταν και όπου χρειαστεί.


Ενεργώντας προληπτικά, πριν οι χιονοπτώσεις επηρεάσουν την προσβασιμότητα στην οδό, η Ολυμπία Οδός παρακολουθεί διαρκώς τις καιρικές συνθήκες και προετοιμάζεται για τις μεταβολές του καιρού. Με την πρώτη χιονόπτωση οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν δράση για τη διατήρηση της ροής της κυκλοφορίας.


Οι χειριστές των μηχανημάτων αποχιονισμού έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ετήσιας κατάρτισης, ενώ ο χειμερινός στόλος, που περιλαμβάνει εκχιονιστικά και αλατιέρες, έχει εξοπλιστεί για την περίοδο αυτή. Πέρα από την παραπάνω προετοιμασία, η Ολυμπία Οδός έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των οδηγών με συμβουλές για την οδήγηση τον χειμώνα.


Βασικά στοιχεία για τις χειμερινές λειτουργίες της Ολυμπίας Οδού
• 80 χειριστές σε ετοιμότητα: οι ομάδες λειτουργούν σε βάρδιες, διασφαλίζοντας ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα σε συνθήκες χειμερινών καιρικών φαινομένων.
• 36 εκχιονιστικά: στόλος ειδικών οχημάτων, που περιλαμβάνει εκχιονιστικά και αλατιέρες, αναπτύσσονται σε στρατηγικά σημεία ανάμεσα στις επιχειρησιακές βάσεις.


• 1.500 τόνοι άλατος: αποθέματα έχουν δημιουργηθεί σε στρατηγικά σημεία, έτοιμα για άμεση χρήση.
• 30’ για αντίδραση: οι εργασίες εκχιονισμού ξεκινούν εντός 30 λεπτών από την ανίχνευση χιονόπτωσης, ώστε να προλαμβάνεται οποιαδήποτε συσσώρευση χιονιού και να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα της οδού.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών: Στο προσκήνιο τα κενά ασφάλειας στα Δικαστήρια
Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Καταγγελίες για ελλιπή ασφάλεια μετά τους πυροβολισμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
Ναυτιλία: Υγεία, ασφάλεια και εκπαίδευση στο επίκεντρο της διοργάνωσης «Καλές Θάλασσες 2026»
Ιδού η νέα BMW Σειρά 7
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον ΑΘΕ
Ο ρόλος της Ελλάδας σε ένα ΝΑΤΟ χωρίς τις ΗΠΑ
Toyota Aygo X: Ασφαλές παρά το μέγεθός του (video)
Η OMODA & JAECOO θέτει την ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα στο σχεδιασμό των μοντέλων της
Ο εφιάλτης του ΜΜ και οι πρόωρες εκλογές, τι λέει ο δάσκαλος Buffett, το αίνιγμα της ΜΟΗ και του Μπόμπολα, η άμυνα του Δαυίδ της Coca Cola, κάτι τρέχει με Σταθόπουλο και Nova, ο Κώστας Μπακογιάννης στο My Story και τα γενέθλια στις Μαλδίβες
Ολυμπία Οδός: Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων στην Περιμετρική Πατρών – Πώς θα γίνεται η διέλευση