• sports

    Βαριά τιμωρία της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι – Διετής αποκλεισμός από το Champions League

    • NewsRoom

    Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα


    Βαριά καμπάνα έριξε η UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι, αφού τιμώρησε τον βρετανικό σύλλογο με διετή αποκλεισμό από την μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση Champions League, καθώς κρίθηκε ένοχη για σοβαρές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play.

    Επιπροσθέτως, η UEFA καταλογίζει στους Πολίτες το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ για την σοβαρή παραπλάνηση του διοικητικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

    Η πρωτοφανής αυτή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τιμωρία εις βάρος της Σίτι,  δείχνει ξεκάθαρα το πόσο σοβαρά θεωρούν τα αρμόδια όργανα της UEFA, την παραβίαση των κανόνων από τον σύλλογο αλλά και τον τρόπου που συμπεριφέρθηκε, αγνοώντας τον κώδωνα του κινδύνου που ηχούσε καιρό τώρα.

    Η Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του FFP.

    Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψιν για την τελική απόφαση από την UEFA, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι Σεΐιχης Μανσούρ, χρηματοδότησε μεταξύ άλλων την τεράστια ετήσια χορηγία του τμήματος, του γηπέδου και των Ακαδημιών από την αεροπορική εταιρεία της χώρας του, την Etihad.

    Η αντίδραση αγγλικής ομάδας ήταν άμεση, αφού λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, επισημαίνοντας ότι θα εξασκήσει δικαίωμα έφεσης στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

    Τον Νοέμβριο του 2019, το CAS είχε απορρίψει την έφεση που είχε ασκήσει των Πολιτών, που σκοπό είχε να μπλοκάρει τις έρευνες της UEFA για το Financial Fair Play.



    ΣΧΟΛΙΑ