• sports

    UEFA: Τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για το μέλλον του ποδοσφαίρου – Πότε σκέφτεται τον τελικό του Champions League

    • NewsRoom


    Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων εν μέσω κορονοϊού, θα διαξάγει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στις 23 Απριλίου.

    Το ποδόσφαιρο έχει βάλει «λουκέτο» από τον περασμένο μήνα, με την πολυαναμενόμενη διοργάνωση του EURO 2020 να αναβάλλεται για έναν χρόνο και τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και οι διοργανώσεις του Champions και Europa League οι οποίες έχουν μπει στον «πάγο» μέχρι νεοτέρας.

    Τόσο οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, λίγκες, και σύλλογοι όσο και οι παίκτες στη Γηραιά Ήπειρο, συζητούν πώς θα τελειώσουν τη σεζόν, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των παικτών και των διαιτητών.

    Η UEFA, έχει καταστήσει σαφές στις ομοσπονδίες-μέλη της, ότι σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις τους και όχι να μείνουν στη μέση ανολοκλήρωτες. Επίσης ελπίζει ότι θα τελειώσουν τόσο το Champions League, όσο και το Europa League.

    Σε ανακοίνωσή της η UEFA ανέφερε, ότι η συνεδρίαση που θα προηγηθεί την Τρίτη από μία ομάδα των γενικών γραμματέων των 55 μελών της, θα «συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν σχέση με τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

    «Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι εξελίξεις στις εγχώριες, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» προσθέτει η UEFA. Αμφότερες θα διεξαχθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Στις 29 Αυγούστου ο τελικός του Champion League σκέφτεται η UEFA

    Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να ολοκληρώσει τις διοργανώσεις έστω και αν αυτό αργήσει να συμβεί, εξετάζει η UEFA.

    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το «BBC», η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμένεται στην ερχόμενη σύσκεψή της με τις ομοσπονδίες να συζητήσει πέραν του ενδεχομένου επανέναρξης των πρωταθλήματων και το σενάριο για διεξαγωγή των τελικών του Champions League και του Europa League στα τέλη του Αυγούστου.

    Συγκεκριμένα, το σενάριο αναφέρει να διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου ο τελικός του Champions League και τρεις ημέρες νωρίτερα αυτός του Europa League.

    Όσον αφορά την συνέχιση αυτών των δύο διοργανώσεων αφού εκρεμμούν αρκετά ακόμη παιχνίδια, υπάρχουν δύο σενάρια.

    Το πρώτο είναι να διεξαχθούν ως είθισται διπλά παιχνίδια σε προημιτελικά και ημιτελικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το δεύτερο να είναι νοκ-άουτ ματς, που θα διεξαχθούν μετά το τέλος των πρωταθλημάτων.

    Τι γίνεται με τη Bundesliga

    Η Bundesliga θα μπορούσε να είναι το πρώτο από τα πέντε «μεγάλα» πρωταθλήματα στην Ευρώπη που θα επανεκκινήσει, σπάζοντας τα «δεσμά» του ποδοσφαίρου από τον κορωνοϊό.

    Την Παρασκευή (17/4) η γερμανική Λίγκα έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για να συμβουλευτεί τους 36 συλλόγους που συνθέτουν τις δύο κορυφαίες κατηγορίες της χώρας. Το θέμα αυτής της έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι η πιθανή επανέναρξη, αυστηρά πίσω από κλειστές πόρτες, των επαγγελματικών πρωταθλημάτων εντός του Μαΐου, σε μια ημερομηνία μεταξύ του Σαββάτου 2 και του Σαββάτου 16 του μήνα.

    Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία σταμάτησε στα μέσα Μαρτίου. Οι περισσότεροι από τους 18 συλλόγους της Bundesliga επέστρεψαν στις προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές αποστάσεων ασφαλείας για να περιορίσουν την πανδημία, δηλαδή με μικρές ομάδες παικτών στο γήπεδο και αποφεύγοντας τη φυσική επαφή.

    Η DFL σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να αποφύγει την απώλεια των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης.



    ΣΧΟΛΙΑ