• sports

    Τσιτσιπάς: Στους «8» του Queen’s με επική ανατροπή

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Στους «8» του τουρνουά Queen’s προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς μετά τον Έντμουντ κατάφερε να νικήσει μέσα σε λίγες ώρες και τον Ζερεμί Ζαρντί και μάλιστα με επική ανατροπή.

    Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 2.38′ για να κάμψει την αντίσταση του 32χρονου Γάλλου τενίστα και να τον κερδίσει με 4-6, 7-6 (0), 7-6 (4). Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια έως τώρα αγώνας στο τουρνουά του Λονδίνου, κατά τον οποίο ο Τσιτσιπάς πέρα από την εμπειρία του αντιπάλου του είχε να αντιμετωπίσει και την κούραση, καθώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε αντιμετωπίσει τον Κάιλ Έντμουντ, καθώς ο χθεσινός τους αγώνας είχε διακοπεί λόγω βροχής.

    Στο 1ο σετ ο Σαρντί, ο οποίος είχε μια ημέρα ξεκούρασης παραπάνω, κατάφερε να κερδίσει. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 αλλά ο Σαρντί με μπρέικ έφτασε στο 2-3! Ο Γάλλος προηγήθηκε στη συνέχεια με 2-4 και 3-5 και ενώ ο Τσιτσιπάς μειώνει σε 4-5 και έχει ευκαιρία για μπρέικ δεν τα καταφέρνει και ο αντίπαλος του παίρνει το σετ.

    Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0, 2-1 και 3-2 αλλά ο Γάλλος από το 4-3 πέτυχε την ανατροπή και πήγε το σετ στο 4-5. Στην πιο κρίσιμη στιγμή ο Τσιτσιπάς με μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5 και πήρε προβάδισμα με 6-5. Ο Σαρντί ισοφαρίζει εκ νέου και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 7-0 και κέρδισε το σετ με 7-6 (0).

    Το 1ο γκέιμ του 3ου σετ κράτησε 13′, με νικητή τον Σαρντί, παρά το γεγονός πως  ο Τσιτσιπάς είχε 7 προσπάθειες για μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 και με μπρέικ έφτασε στο 2-1 και στη συνέχεια στο 3-1. Ο Γάλλος μείωσε  σε 3-2, αλλά ο Έλληνας τενίστας έκανε το 4-2. Ωστόσο έχασε το επόμενο γκέιμ (4-3).

    Το 8ο γκέιμ κέρδισε ο Σαρντί (4-4) με μπρέικ, ενώ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να  πάρει το 9ο με μπρέικ και να προηγηθεί με 5-4. Με νέο μπρέικ ο Σαρντί θα ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ στη συνέχεια έκανε και το 5-6.  Εκεί μίλησε η κλάση του Τσιτσιπά, που οδήγησε το παιχνίδι σε 2ο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-1 αλλά ο Σαρντί ισοφάρισε σε 2-2.  Ο Τσιτσιπας πήρε νέο προβάδισμα  με 3-2 ενώ με λάθος του Γάλλου έκανε 4-2, μέχρι το  τελικό 5-3, με τον Τσιτσιπά  να κερδίζει με 7-4 και φτάνει στη νίκη.

    Στα προημιτελικά, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα του Κύργιου με τον Αλιασίμ!

     



    ΣΧΟΛΙΑ