• sports

    Τσέφεριν (UEFA): Σκεφτόμαστε την καθιέρωση του Final 8

    • NewsRoom


    Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέρθηκε στην αναγκαστική αλλαγή που χρειάστηκε να κάνει ελεώ κορονοϊού εφαρμόζοντας το σύστημα του final 8 σε Champions League και Europa League.

    Μετά από τη φετινή σεζόν όμως, ο Τσέφεριν εξέτασε το ενδεχόμενο μήπως αυτή η μορφή διατηρηθεί και τις επόμενες χρονιές.

    Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν μια επιλογή που κάναμε αναγκαστικά, αλλά είδαμε σε αυτή τελικά κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα σκεφτούμε να το καθιερώσουμε και στο μέλλον» για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

    «Οι ομάδες μην έχοντας το μαξιλαράκι του επαναληπτικού παίζουν πιο επιθετικά. Σε μονά ματς, αν μια ομάδα προηγηθεί η άλλη είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει άμεσα. Έτσι τα παιχνίδια είναι πιο συναρπαστικά. Θα πρέπει να δούμε βέβαια τι συνέπειες θα έχει η μείωση του αριθμού των αγώνων».

    Ο τρέχων σχεδιασμός της UEFA για διπλά παιχνίδια από τη φάση των «16» μέχρι τον τελικό έχει συμφωνηθεί μέχρι τη σεζόν 2024-25, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κατέληξε λέγοντας: «Το Final 8 είχε μεγάλη επιτυχία και η τηλεθέαση ήταν τεράστια. Ίσως επειδή είναι Αύγουστους και ο κόσμος είναι στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε».



    ΣΧΟΛΙΑ