• sports

    Θανάσης Γιαννακόπουλος: Το αντίο της οικογένειας του Παναθηναïκού

    γιαννακοπουλος

    Θανάσης Γιαννακόπουλος


    Με μια σειρά από επίσημες ανακοινώσεις αποχαιρέτησαν το Θανάση Γιαννακόπουλο, που σήμερα έφυγε από τη ζωή, οι σύλλογοι και οι ομάδες του Παναθηναϊκού.

    Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Σύλλογος, αναφέρει τα εξής:

    «Θρήνος για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου»

    «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο σπουδαίος παράγοντας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα παναθηναϊκά ιδεώδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.

    Διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, έχοντας τεράστια συνεισφορά στον Σύλλογο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.

    Το πάθος του και η αγάπη του για το «τριφύλλι» του έχουν χαρίσει ήδη μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της «πράσινης» ιστορίας. Καλό ταξίδι τεράστιε Θανάση Γιαννακόπουλε…»

    Την ίδια ώρα, αποχαιρετιστήρια επιστολή δημοσίευσε και η ομάδα μπάσκετ, με την οποία και σχετιζόταν άμεσα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Το κείμενο γράφει:

    «Καλό ταξίδι Θανάση»

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

    Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

    Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε».

    Και η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού προέβη σε σχετικές γραπτές δηλώσεις, για τον άνθρωπο, που το όνομά του ταυτίστηκε απόλυτα με τον Παναθηναϊκό. H ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομάδας αναφέρει τα εξής:

    «Ο Θανάσης δεν πρόκειται να ξεχαστεί»

    «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θρηνεί το χαμό ακόμη ενός επίλεκτου μέλους του, του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Παναθηναϊκού, που αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση των ιδεών του συλλόγου μας.

    Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρόσφερε -επί δεκαετίες- τα μέγιστα στο Τριφύλλι από όλες τις θέσεις. Από τον ΑΟ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών, την ΚΑΕ και την ΠΑΕ, ο Θανάσης έδινε πάντοτε το «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης. Πάντα με στόχο να κρατάει στον υψηλότερο ιστό τη σημαία του Παναθηναϊκού.

    Όπως και ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τη μνήμη κανενός φίλου του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού.

    Καλό ταξίδι στον πιο γνήσιο και πιστό στρατιώτη του Παναθηναϊκού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονιστικός ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: Όταν πεθάνω να με θάψετε… (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το αντίο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον θείο του, Θανάση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ