• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Ώρα τελικού για τον Έλληνα τενίστα

    Στέφανος Τσιτσιπας

    Στέφανος Τσιτσιπας


    Η ώρα της πρώτης συμμετοχής στην καριέρα του σε τελικό grand slam έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο του ιστορικού Roland-Garros, απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς (16:00, ΕΡΤ1).

    ΟΟ Τζόκοβιτς, ο οποίος πέρασε στον τελικό νικώντας τον Ράφα Ναδάλ (του «βασιλιά» του Roland-Garros με τους 13 τίτλους του) με 3-1 σετ, δηλώνοντας μάλιστα πως αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στο Roland-Garros, είχε βγει νικητής στην περσινή συνάντηση του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά του Παρισιού, νικώντας με 3-2 σετ σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό. Έκτοτε, συναντήθηκαν άλλη μια φορά, ξανά σε χωμάτινη επιφάνεια, στα ημιτελικά του Italian Open, τον προηγούμενο μήνα, σε ένα ματς που διεξήχθη σε δύο ημέρες, με τον Σέρβο να νικά με 2-1. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το Lyon Open.

    Συνολικά οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί επτά φορές κατά το παρελθόν, με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και τον Τζόκοβιτς πέντε.

    Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας τις περισσότερες νίκες για φέτος στον κόσμο (39 εκ των οποίων οι 22 σε χωμάτινες επιφάνειες έναντι 8 ηττών).

    Με την πρόκρισή του στον τελικό του γαλλικού Open ο Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει 750.000 ευρώ. Αν κερδίσει απόψε οι απολαβές του θα ανέβουν στο 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να μπει μέσα στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης.



    ΣΧΟΛΙΑ