• sports

    Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός AKTOR: Ισοπέδωσε στον τελικό τη Ρεάλ και έραψε το έβδομο αστέρι

    • NewsRoom
    Ο Κώστας Σλούκας και ο Εργκίν Αταμάν σηκώνουν το κύπελλο της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο

    Ο Κώστας Σλούκας και ο Εργκίν Αταμάν σηκώνουν το κύπελλο της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο


    Στην κορυφή της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός AKTOR, o οποίος ισοπέδωσε με 95-80 την Ρεάλ Μαδρίτη στον τελικό της Euroleague και στέφθηκε για έβδομη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης.

    Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, νίκησε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης, με μια συγκλονιστική ανατροπή στο β΄ ημίχρονο.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα,  με 8 πόντους από τον Έλι Εντιαγέ.  Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, ωστόσο η Ρεάλ είχε επιβάλει το ρυθμό της, με τρομερή ευστοχία από τον Τσους Ματέο. Μάλιστα, οι πράσινοι είδαν τον Ναν να φτάνει από το πρώτο δεκάλεπτο στο στα 3 φάουλ, την ώρα πού από τη Ρεάλ ο Έντι Ταβάρες είχε 2.  Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να έχουν δεχτεί 36 πόντους, με τον Λεσόρ να μην έχει τροφοδοτηθεί σχεδόν καθόλου (1/1 δίποντο).

    Ωστόσο, το δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να σφίξει την άμυνά του, με τον Λεσόρ να ξυπνά. Παράλληλα, η είσοδος του Λούκα Βιλντόσα και του Χουάντσο Ερναγκόμεθ έφερε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, με τον Παναθηναϊκό να φέρνει το παιχνίδι στον πόντο στο 18΄ (46-45) Πάντως με δύο τρίποντα των Μούσα (13π.) – Καμπάτσο (10π.) η Ρεάλ πήρε ξανά ανάσα, ενώ ο Σλούκας έκανε το τελικό 54-49 για το ημίχρονο.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να υπερτερεί της Ρεάλ. Ο Ταβάρες χρεώθηκε με το 3ο φάουλ του, ο Ναν επέστρεψε στο παρκέ και στο 24΄ έφερε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με τρίποντο (56-58 στο 24′).

    Και ενώ η «πράσινη» άμυνα συνέχισε να ατσαλώνεται, με τη Ρεαλ να έχει μόλις 4π. σε 7′ (57-60 στο 27′), ο Παναθηναϊκός είδε τους Γκραντ  και Λεσόρ να φτάνουν στα 3 φάουλ. Από την πλευρά των μαδριλένων, ο  Πουαριέ έφτασε και αυτός στα 4 φάουλ. Ο Σλούκας καθοδήγησε αριστοτεχνικά την ομάδα του Παναθηναϊκού, με τη Ρεάλ να κλείνει το δεκάλεπτο με μόλις 7 πόντους, και την ομάδα του ΠΑΟ να προηγείται με  61-64.

    Στην αρχή της 4ης ο Λεσόρο έφτασε στα 4 φάουλ ενώ ο Παναγιώτης καλαϊτζάκης τραυματίστηκε στη μέση. Ο Αταμάν τότε αποφάσισε να δοκιμάσει ένα  σχήμα με τρεις γκαρντ (Σλούκας, Ναν, Γκραντ) και τους Παπαπέτρου – Μήτογλου στη frontline. Ο Μήτογλου, από την περιφέρεια όπου δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει ο Ταβάρες έκανε το 65-71, ενώ ο Γκραντ αύξησε τη διαφορά στους 8 πόντους.

    Ο Σέρχιο Γιουλ μείωσε στο καλάθι αλλά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου Κώστας Σλούκας με δύο τρίποντα αύξησε έστειλε το σκορ στο  71-79 στο 35′. Η Ρεάλ βρήκε νέο τρίποντο από τον Γιουλ και ένα δίποντο από τον Ταβάρες τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον Αταμάν να επιστρέφει τον Λεσόρ στο γήπεδο.

    Ο Ναν έβαλε ένα σουτ ψυχολογίας (76-81), ενώ ο Γκαρντ έκλεψε την μπάλα από τα χέρια του Ταβάρες. Ο Σλούκας άφησε την μπάλα στα χέρια του Ναν και εκείνος ευστόχησε «πάνω» στον Ταβάρες για το +7 με 3′ για την λήξη (76-83). Ο Καμπάτσο  χρεώθηκε με το 5ο φάουλ του, ενώ ένα ακόμα τρίποντο του Μήτογλου έφερε τη διαφορά στο +10 (76-86).

    Στο τελευταίο δίλεπτο, με το «πάρτι» στην εξέδρα  να έχει ξεκινήσει, ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να νικά με 95-50, με ένα εντυπωσιακό μάλιστα κάρφωμα του Ναν.

    Τους πόντους του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (4), Παπαπέτρου 4 (1), Γκραντ 11 (2), Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8 (2)

    Από τη Ρεάλ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντζάναν Μούσα, που είχε 15 πόντους, με τον Φακούντο Καμπάτσο να έχει άλλους 12 και τον Σέρχι Ροντρίγκεθ 11.

    Διαβάστε επίσης:

    Παναθηναϊκός: Πανηγύρι στην Ομόνοια για το έβδομο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

    Κασσελάκης για Παναθηναϊκό: «Μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ»

    Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Παναθηναϊκό: «Καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό»



    ΣΧΟΛΙΑ