• sports

    Προς ακύρωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Τα σενάρια για το 2032

    • NewsRoom


    Προς δεύτερη ματαίωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

    Προς το σενάριο να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που επρόκειτο να λάβουν χώρα το φετινό καλοκαίρι, μετά την ματαίωσή τους το 2020 λόγω κορονοϊού, κλείνει η διοργανώτρια χώρα Ιαπωνία.

    Σύμφωνα με όσα έγραψε χθες η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού, που δεν κατονομάζει, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, κάτι που δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν.

    Σύμφωνα με ένα ανώτερο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, υπάρχει συμφωνία ότι οι Αγώνες, που έχουν ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο, είναι καταδικασμένοι. Ο στόχος τώρα είναι να βρούμε έναν ρεαλιστικό τρόπο για την ανακοίνωση της ακύρωσης, που αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα του Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αργότερα. «Κανείς δεν θέλει να είναι ο πρώτος που το λέει, αλλά η συναίνεση είναι ότι είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε η πηγή. «Προσωπικά, δεν νομίζω ότι θα συμβεί».

    Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα φέρεται να επικεντρώνεται πλέον στην εξασφάλιση της διοργάνωσης των ΟΑ την επόμενη διαθέσιμη χρονιά, η οποία θα είναι το 2032, κατά το δημοσίευμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Google: Απειλεί να κλείσει την μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία, αν πρέπει να πληρώνει για ειδησεογραφικό περιεχόμενο

    Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Γκάζι» για τα νέα εμβόλια – Λιγότερα ταξίδια συνιστά η Φον ντερ Λάιεν

    Φάουτσι: Μου έφυγε ένα βάρος με την αποχώρηση του Τραμπ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ