ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) ψήφισε την Κυριακή τον περιορισμό της συμμετοχής των τρανσέξουαλ αθλητών σε κορυφαίες γυναικείες διοργανώσεις, ενώ θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας για την εγκαθίδρυση μιας «ανοιχτής» κατηγορίας σε ορισμένα τουρνουά ως μέρος της νέας πολιτικής της.
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου γενικού συνεδρίου της FINA στο περιθώριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, αφού τα μέλη ενημερώθηκαν για την έκθεση μίας ομάδας δράσης για τρανσέξουαλ που αποτελείται από κορυφαία ιατρικά, νομικά και αθλητικά πρόσωπα.
Η νέα πολιτική θα απαιτεί από τους τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενους να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 ετών, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών.
Η πολιτική εγκρίθηκε με πλειοψηφία περίπου 71% αφού τέθηκε στα μέλη 152 εθνικών ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου που είχαν συγκεντρωθεί για το συνέδριο στην «Puskas Arena».
Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το σύμφωνο συμβίωσης
Κικίλιας: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για τους Γάλλους ταξιδιώτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 Βρετανία: Νίκη εντός έδρας για το Νόρις
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Καταφτάνουν σε μία εβδομάδα – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20/7
- Κώστας Κατσαφάδος: Αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής – Άμεση στήριξη των πληγέντων
- Νετανιάχου: Έτοιμος για την τρίτη συνάντηση με τον Τραμπ – Κύριο θέμα στην ατζέντα, η Γάζα
