• Πολιτική

    Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το σύμφωνο συμβίωσης

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος


    Κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης, κατά τη διάρκεια του Athens Pride, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του «ψήφισε μόνη της» τις ρυθμίσεις για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα  ομόφυλα ζευγάρια.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως το σύμφωνο συμβίωσης πέρασε με ψήφους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, καθώς ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, είχε καταψηφίσει.

    Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος:

    «Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μαντζος ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε. Ό,τι δίσταζαν να κάνουν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη από μια κυβέρνηση που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές.

    Ωστόσο δεν απάντησε στο μείζον: θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ισότητα στον γάμο; Δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής.»

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία

    Τσίπρας: Θα ήταν χαρά μας να ψηφίσουμε μαζί με την κυβέρνησή μας την πρότασή μας για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών



    ΣΧΟΛΙΑ