• sports

    ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Κοντά σε οριστική συμφωνία Αλαφούζος – Πιεμπονγκσάντ για την μεταβίβαση των μετοχών


    Θετικά είναι τα μηνύματα που προέκυψαν μετά τη συνάντηση του Ταϊλανδού επιχειρηματία Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου για το ενδεχόμενο παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ομάδας στην Pan Asia.

    Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για καλό κλίμα. Μάλιστα από την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία γίνεται λόγος για συμφωνία, δίχως να διαρρέονται για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς αναμένεται επίσημη ενημέρωση και από τις δύο πλευρές.

    Πριν το ραντεβού, αυτό που είχε διαρρεύσει ήταν πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιθυμούσε να μπουν άμεσα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τα 27 εκατ. ευρώ που προτίθεται να βάλει η Pan Asia, ενώ ο Πιεμπονγκσάντ θα ζητούσε έγγραφες εγγυήσεις πως η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου θα επωμιστεί τα χρέη που της αναλογούν, περίπου 20 εκατ. ευρώ.

    Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία ή τουλάχιστον βρεθούν σημεία επαφής, η Pan Asia αναμένεται να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ, που θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα και αν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που τους έχουν δοθεί, τότε θα προχωρήσει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εκτιμάται πως γι’ αυτό θα χρειαστούν περίπου 20 μέρες.

    Πάντως, αναμένεται πως θα μπουν άμεσα κάποια χρήματα στην ΠΑΕ, καθώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να καλύψει επείγουσες ανάγκες προκειμένου να πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ