• sports

    Οριστικό: Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα – Πώς θα γίνει η επιστροφή των φιλάθλων

    • NewsRoom


    Πιο σύντομα από το αναμενόμενο «ανοίγουν» τα γήπεδα για τους φιλάθλους εν μέσω κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση με οριστική της απόφαση ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που διεξάγονται για το Champions League και του Europa Legaue αντίστοιχα εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν με κόσμο.

    Μετά από σχεδόν 8 μήνες «νεκρών» γηπέδων, ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα έστω και με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. H υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Υγείας ενέκρινε την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες και οι αποφάσεις επισημοποιήθηκαν με άμεση ισχύ καθώς η αρχή θα γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια με την έκδοση εισιτηρίων για το 10% ανά θύρα.

    Συγκεκριμένα ο αγώνας Ολυμπιακός – Μαρσέιγ την προσεχής Τετάρτη (21/10) στο Φάληρο θα γίνει παρουσία 3.200 οπαδών και η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ομόνοια στην Τούμπα την Πέμπτη (22/10) θα γίνει με 2.900 φιλάθλους.

    Σε ό,τι αφορά τη Super League, η επιστροφή του κόσμου θα γίνει πιλοτικά, αρχικά με δύο αναμετρήσεις την προσεχή αγωνιστική. Πρόκειται για τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (25/10) και Ατρόμητος – Παναιτωλικός (26/10), επίσης στο 10% της χωρητικότητας ανά θύρα, ενώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από την 7η αγωνιστική θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων σε όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Η ανώτατη προσέλευση θα φτάνει μέχρι τους 3.500 θεατές και αφορά το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο στάδιο στη χώρα που είναι χωρητικότητας 67.000 θεατών. Σε πρώτη φάση, οι υγειονομικές αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πλάνο για να διαπιστωθεί στην πράξη αν είναι εφικτό εν μέσω πανδημίας να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια. Όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται ηλεκτρονικά με ταυτοποίηση, ενώ φυσικά θα κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στα γήπεδα ενώ προβλέπονται αυστηρές ποινές σε περίπτωση παραβάσεων και μη τήρησης των μέτρων.

    Η απόφαση της Κυβέρνησης

    Η κυβερνητική απόφαση αναφέρει: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων. Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

    Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές. Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

    Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    • Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

    • Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

    • Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

    Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ