• sports

    Ολυμπιακός: Ιστορική βραδιά και θρυλική πρόκριση στον τελικό του Conference League

    • NewsRoom
    Ο παίκτης του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης και ο παίκτης της Άστον Βίλα Douglas Luiz διεκδικούν την μπάλα κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Άστον Βίλα

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)


    Στα ερυθρόλευκα αναμένεται να βαφτεί η OPAP Arena στον τελικό του Conference League, καθώς η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, νικώντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την Aston Villa, αυτή τη φορά με 2-0.

    Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην Αγγλία με 2-4, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Στο 11 λεπτό, μια εντυπωσιακή αλλαγή παιχνιδιού μεταξύ των Φορτούνη, Ποντένσε, Τσικίνιο και Κίνι έφερε τελικά την μπάλα στα πόδια του Ελ Κααμπί, ο οποίος  με πλασέ εκτέλεσε τον Ντίμπου για το 1-0.

    Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, με τη Aston Villa να μην μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Και το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με την Aston Villa να μην μπορεί να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ στο 80′, ξανά με τον Ελ Κααμπί, κλειδώνοντας την πρόκριση στον τελικό του Conference League, με το γήπεδο να παίρνει φωτιά.

    Ο Ολυμπιακός γίνεται η δεύτερη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον Παναθηναϊκό το 1971, ο οποίος είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ το μακρινό 1971.

    Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει το κύπελλο του  Conference League, στον τελικό της Αγίας Σοφίας στην Νέα Φιλαδέλφεια και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

    Αντίπαλός της στον τελικό θα είναι η ομάδα της Φιορεντίνα, η οποία απέκλεισε νωρίτερα στον ημιτελικό την Κλαμπ Μπριζ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα θα πάνε στα ταμεία της ομάδας από την ευρωπαϊκή πορεία

    Ολυμπιακός: Πόσα εισιτήρια θα πάρει για τον τελικό στην «Opap Arena»

    Ολυμπιακός: Έγινε η νύχτα μέρα στον Πειραιά για την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League (video)



    ΣΧΟΛΙΑ