• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Άδειες κερκίδες, εντυπωσιακά drones και οι αποστολές που ξεχώρισαν (pics+video)

    • NewsRoom

    Flag Bearers of Greece Anna Korakaki (L) and Eleftherios Petrounias enter the stadium during the Opening Ceremony of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo, Japan, 23 July 2021. EPA/RITCHIE B. TONGO


    Ξεκίνησαν και επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνας του Τόκιο.

    Η καρδιά του Παγκόσμιου αθλητισμού χτυπάει στο Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 ξεκίνησαν και επίσημα καθώς πριν από λίγο τελείωσε η τελετή έναρξης. Συνολικά παρέλασαν 206 χώρες με τη σημαία να κρατούν για πρώτη φορά ένας άντρας και μια γυναίκα, κίνηση που υποδηλώνει την ισότητα των δύο φύλων.

    Τον «χωρό» άνοιξε όπως πάντα η αποστολή της Ελλάδας. Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο κρατώντας με υπερηφάνεια και συγκίνηση την Ελληνική σημαία, ξεκινώντας ουσιαστικά την παρέλαση και την τελετή έναρξης των αγώνων.

     

    Εντύπωση έκανε η εισαγωγή της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία παρέλασαν πολλαπλάσιοι σε αριθμό αθλητές συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. Κατά την εισαγωγή της χώρας, η σύζυγος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, σηκώθηκε όρθια και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό.

     

    Από τις αποστολές που επίσης ξεχώρισαν ήταν οι Πορτογάλοι, που μπήκαν στο στάδιο με πολύ κέφι, οι αθλητές της Αργεντινής χόρευαν και χοροπηδούσαν βγάζοντας προς τα έξω την γνωστή τους τρέλα, ενώ έκπληξη προκάλεσε η παρέλαση των αθλητών του Μαλάουι, οι οποίοι έβγαλαν τα…πιστόλια.

     

    Θαυμασμό προκάλεσε η υδρόγειος σφαίρα που υψώθηκε πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, την οποία σχημάτισαν 1.824 drones αλλά και η παρουσίαση των αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2020.

    EPA/CHRISTOPHER JUE

     

    EPA/PETER KLAUNZER

     

     

    Από τα χέρια της παγκοσμίους φήμης τενίστριας, Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

    Κατά την τελετή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της πανδημίας, ενώ υπήρξαν και πολλές αναφορές στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στις ομιλίες των επισήμων γύρω από το ζήτημα που καθυστέρησε τους Αγώνες κατά έναν χρόνο.

    EPA/RITCHIE B. TONGO

     



    ΣΧΟΛΙΑ