• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Πάνω από $175 εκατ., 11 τρόπαια και μία χρονιά-ρεκόρ

    • NewsRoom

    Novak Djokovic (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να συγκεντρώνει τίτλους και κύπελλα στα γήπεδα, αλλά και εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα από το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2003.

    Μετά τον τίτλο του στο US Open του 2023, ο Σέρβος έχει συγκεντρώσει συνολικά 175.281.484 δολάρια, σύμφωνα με την αναλυτική αναφορά του ATP.

    Η πιο προσοδοφόρα σεζόν του ήταν το 2015, τη χρονιά που κέρδισε 11 τρόπαια και 18.267.125 δολάρια.

    Αυτά τα κέρδη δεν περιλαμβάνουν τα μπόνους που λαμβάνουν οι παίκτες στην κατηγορία τους για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένα τουρνουά, που δεν σημαντικά όπως τα Grand Slam ή τα Masters 1000, αλλά συνήθως ξοδεύουν χρήματα για να δελεάσουν τους καλύτερους στην κατάταξη.

    Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι προ φόρων, επομένως τα πραγματικά συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Τζόκοβιτς θα μπορούσαν να μειωθούν από αυτό το αρχικό ποσό έως και 40%.

    Τα πολύτιμα συμβόλαιά του

    Βέβαια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής «Marketing registrado», ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κερδίζει μόνο δολάρια για αυτό που κάνει στα γήπεδα, αλλά και για την εικόνα που…παρέχει έξω από αυτά.

    Και παρόλο που έχασε σημαντικές συνεργασίας λόγω της άρνησής της να εμβολιαστεί κατά της Covid-19, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot και η εταιρεία τεχνολογίας UKG, εξακολουθεί να έχει μεγάλους συνεργάτες.

    Τα πιο πολύτιμα συμβόλαιά του είναι με τις εταιρείες ρούχων Lacoste και Asics, καθώς και με την εταιρεία ρακέτας τένις Head.

    Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η εταιρεία ρολογιών Hublot, η ελβετική τράπεζα Raiffeisen, η εταιρεία συμπληρωμάτων FitLine και η σερβική εταιρεία επικοινωνιών Telekom. Στο παρελθόν είχε συμφωνίες με τη Seiko (ρολόγια) και την Uniqlo (ένδυση).

    Ισοφάρισε το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ με 24 Grand Slam

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα άφηνε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να του χαλάσει το ραντεβού του με την ιστορία για δεύτερη φορά καθώς τον κέρδισε με 6-3 7-6(5) 6-3 για να κατακτήσει το US Open και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ με 24 Grand Slam.

     Η νίκη του Τζόκοβιτς, η τέταρτη σε 10 τελικούς του «Flushing Meadows», χαρακτηρίζει άλλη μια αξιοσημείωτη σεζόν μετά τις νίκες του στο «Australian Open» και στο «Roland Garros»,  επιστρέφοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

     Κανένας δεν έχει κερδίσει όλα τα Grand Slam σε ένα ημερολογιακό έτος εδώ και 54 χρόνια, αν και ο Τζόκοβιτς πλησίασε για ακόμα μια φορά, χάνοντας από τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Γουίμπλεντον. Αλλά προς το παρόν απολαμβάνει το 24ο Slam του.

    Πραγματικά ζω το παιδικό μου όνειρο

    «Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα», είπε. «Πραγματικά ζω το παιδικό μου όνειρο. Το να κάνεις ιστορία  σε αυτό το άθλημα είναι κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι δύσκολο να περιγράψεις τις λέξεις. Είχα το παιδικό όνειρο όταν ήμουν επτά, οκτώ, ήθελα να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», είπε ο 36χρονος Τζόκοβιτς, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος νικητής του US Open στην εποχή Open.

    «Τελικά μια μέρα θα αφήσω το τένις σε περίπου 23, 24 χρόνια», είπε αστειευόμενος.

    «Μέχρι τότε, υποθέτω ότι θα με βλέπετε λίγο περισσότερο. Δεν βάζω κανένα αριθμό αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου για το πόσα Slam θέλω να κερδίσω. Θα συνεχίσω να δίνω προτεραιότητα σε αυτά ως τα πιο σημαντικά μου τουρνουά και όπου θέλω να παίξω το καλύτερο τένις», συμπλήρωσε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε χαμηλά 12ετίας η μετοχή – Τι σκέφτονται οι Γκλέιζερς για την πώληση

    Κακοκαιρία Daniel: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές

    Piraeus Securities: Τα πολλαπλά οφέλη από το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας σε οικονομία και ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ