• sports

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου»

    • NewsRoom
    Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την επική φάρσα που έκανε σε ανυποψίαστους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, μίλησε για την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που τρέφει για την Ελλάδα.

    Ο Greek Freak αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Άλεν Άιβερσον, «Ήμουν θαυμαστής του Άιβερσον από μικρό παιδί. Οπότε σκέφτηκα πως είμαι εδώ για να κάνω πλάκα στους θαυμαστές μου και ξαφνικά όλοι εξαφανίστηκαν. Ήμουν μπερδεμένος, αλλά μετά μου την έφεραν οι παραγωγοί. Ξαφνικά ο Άιβερσον ήταν στην οθόνη. Έμεινα έκπληκτος. Ήταν απίστευτα! Το να ακούω ενθαρρυντικά λόγια από εκείνον ήταν πολύ σημαντικό, ειδικά όταν ξέρω πως ακόμα έχω ακόμα πολλά να βελτιώσω στην καριέρα μου κι αυτός είναι ένας θρυλικός παίκτης».

    Όταν ρωτήθηκε για το αν περίμενε ότι θα βρισκόταν σε αυτό το σημείο απάντησε, «Είμαι περήφανος για όσα έχω καταφέρει, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να βελτιώσω και πιστεύω πως μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα στο παρκέ, από όσα κάνω τώρα. Είμαι αφοσιωμένος στο να εξελίσσω το παιχνίδι μου, να βάζω στόχους και να κάνω το καλύτερο για τους Μπακς. Θέλω να τα πηγαίνω καλύτερα κάθε μέρα».

    Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το τεράστιο γκράφιτι με την μορφή του στο γήπεδο των Σεπολίων, όπου μεγάλωσε, «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα αυτό που έγινε κι έμεινα έκπληκτος. Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και σημαίνει πολλά για εμένα να έχω “πίσω” μου την χώρα μου. Μένω πάντα άφωνος από την υποστήριξη που έχω, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Ελλάδα. Προσπαθώ να είμαι σε επικοινωνία με τους θαυμαστές μου όποτε μπορώ, επειδή η αφοσίωσή τους σημαίνει πολλά για εμένα».

    Τέλος, ρωτήθηκε για το αν εντυπωσιάζεται και ο ίδιος από τις ικανότητές του στο παρκέ, «Δεν ήξερα πως τελικά θα ήμουν εδώ και θα παίζω στο επίπεδο που είμαι τώρα. Αλλά σίγουρα το ονειρευόμουν. Περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο και δίνω τα πάντα για να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται. Αλλά σίγουρα νιώθω πως έχω πολλά ακόμα να πετύχω. Όλα όσα κάνω στο παρκέ είναι για να βοηθήσω την ομάδα να νικάει. Το διασκεδάζω πολύ πάντως όταν καρφώνω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορυφαίος παίκτης του μήνα για την Ανατολική περιφέρεια ο Αντετοκούνμπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ο Ζωούλλης Μηνά τοποθετεί τη Μύκονο στο επίκεντρο του Champions League

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Σάλλας: Big business στον τουρισμό, στο banking και το asset management



    ΣΧΟΛΙΑ