• sports

    Μουντιάλ: Η Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια – Νικήτρια στα πέναλτι σε έναν τελικό-θρίλερ

    • NewsRoom


    Η Αργεντινή πανηγυρίζει το τρίτο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της ιστορίας της καθώς η παρέα του Λιονέλ Μέσι κατάφερε να νικήσει στα πέναλτι την Εθνική Γαλλίας του Eμπαπέ, σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

    Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 2-2 και η παράταση 3-3, ωστόσο, στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε την εκτέλεση του Κομάν, ενώ ο Τσουαμενί ήταν άστοχος, με την Αργεντινή να νικά με 4-2.

    Δύο γκολ πέτυχε ο Μέσι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ενώ χατ-τρικ για τους Γάλλους ο Εμπαπέ.

    Ο αγώνας

    Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τους Γάλλους να δίνουν μπάλα και χώρο στην Αργεντινή, η οποία έχασε ευκαιρίες με τους  ΜακΆλιστερ, Ντε Πολ και Ντι Μαρία  στο πρώτο εικοσάλεπτο.

    Στο 21ο λεπτό ο Ντι Μαρία «άδειασε» τον Ντεμπελέ, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ο εξτρέμ της Γαλλίας τον βρήκε χαμηλά, με τον Μαρτσίνιακ να δείχνει την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά μετά, ο Μέσι νίκησε τον Γιορίς και έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή.

    Η Γαλλία θέλησε να απαντήσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του Ζιρού πέρασε άουτ με την τελική να είναι ως μη γενόμενη αφού προηγήθηκε επιθετικό φάουλ πάνω στον Μολίνα,  με την Αργεντινή πάντως να έχει τον έλεγχο.

    Στο 36ο λεπτό ο ΜακΆλιστερ έφυγε στην κόντρα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Ντι Μαρία, ο οποίος με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Γιορίς για το 2-0.

    Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε του πρώτου μέρους με την Αργεντινή να πηγαίνει με το 2-0 στα αποδυτήρια.

    Το δεύτερο ημήχρονο ξεκίνησε ξανά με την Αργεντινή πιο απειλητική.

    Στο 80′ ωστόσο, ο Οταμέντι δεν γύρισε προς τον Ντίμπου, ούτε έδιωξε και πήγε να κάνει κοντρόλ με τον Κόλο Μουανί να κλέβει και να ανατρέπεται από τον έμπειρο στόπερ με τον Μαρτσίνιακ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση (80’) και κατάφερε να νικήσει τον Ντίμπου.

    Αμέσως μετά μια νέα αδράνεια της άμυνας των Αργεντίνων, οι  Τιράμ-Εμπαπέ έπαιξαν το ένα-δύο, με τον δεύτερο να σκοράρει εκ νέου και να ισοφαρίζει σε 2-2.

    Στα επόμενα λεπτά ο Εμπαπέ βρήκε ξανά χώρο αλλά το σώμα του Ρομέρο έσωσε την Αργεντινή από την ανατροπή, στο 90’+4’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι δεν κατάφερε να  νικήσει το Γιορί, ο οποίος με το ένα χέρι κράτησε το σκορ ως είχε και οδήγησε τον αγώνα στην παράταση.

    Παράταση

    Στην παράταση, το ματς ήταν μοιρασμένο.

    Το πρώτο τέταρτο τελείωσε με δύο φάσεις του  Λαουτάρο που δεν κατάφερε να σκοράρει.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά. Στο 108’ ο Λαουτάρο, ο Μέσι και ο  Φερνάντες συνδυάστηκαν, με τον Γιορίς να αποκρούει αλλά τον Μέσι  να παίρνει το ριμπαόυντ και να σκοράρει κάνοντας το 3-2.

    Στο 117’ το πλασέ του Εμπαπέ σταμάτησε στο χέρι του Μοντιέλ και ο Μαρτσίνιακ έδειξε ξανά την άσπρη βούλα! Ο Εμπαπέ σκόραρε κάνοντας το 3-3 και το χατ τρικ.

     Στο 120’ ο Εμπαπέ έκανε τη σέντρα, την οποία δεν βρήκε κανείς και η μπάλα πήρε τρελή τροχιά και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα! Τρία λεπτά μετά ο Λαουτάρο αστόχησε σε τετ-α-τετ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 120’+3’ ο ο Κόλο Μουανί δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Αργεντινής.  Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Μοντιέλ έκανε τη σέντρα στην αντίπαλη περιοχή, ο Λαουτάρο πήδηξε ολομόναχος αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

    Πέναλτι

    Στα πέναλτι ο Εμπαπέ για την Γαλλία και ο Μέσι για την Αργεντινή σκόραραν κάνοντας το 1-1

    Ο Γάλλος Κομάν εκτέλεσε δυνατά, αλλά ο  Μαρτίνες κατάφερε να αποκρούσει. Ο Ντιμπάλα αντίθετα εκτέλεσε στο κέντρο και έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή.

    Το προβάδισμα διευρύνθηκε καθώς ο Τσουαμενί έστειλε άουτ την μπάλα ενώ ο Παρέδες έκανε το 3-1 για την Αργεντινή.

    Ο Κολό Μουανί κατάφερε να κάνει το 3-2 για τη Γαλλία, αλλά όλα τελείωσαν με το εύστοχο πέναλτι του  Μοντιέλ, ο οποίος έκανε το 4-2, στέφοντας την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου.

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

    [γλομεχ ιδ=”v-cp55z6e1h6y1″]



    ΣΧΟΛΙΑ