• sports

    Μουντιάλ 2022: Με έκπληξη τον Μόργκαν Φρίμαν η φαντασμαγορική τελετή έναρξης

    • NewsRoom


    Με μια εντυπωσιακή τελετή, με πλήθος αραβικών στοιχείων, ξεκίνησε και επίσημα το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με τους ανθρώπους της χώρας της Μέσης Ανατολής να προσπαθούν να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο και να αφήσουν στην άκρη τις έντονες κριτικές για μια σειρά θεμάτων γύρω από τη διοργάνωση.

    Ο Μόργκαν Φρίμαν σε ρόλο παρουσιαστή-αφηγητή, σε ένα σόου με τίτλο «Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα», και ο Ghanim Al Muftah, γνωστός και ως “Miracle Boy”, ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση. Ο Al Muftah έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Caudaul Regression, μια σπάνια διαταραχή που βλάπτει το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, χωρίς ωστόσο να τον εμποδίζει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Loughborough.

    Η τελετή συνεχίστηκε με μουσικά ακούσματα από τον δυτικό κόσμο, με αναφορές σε παλαιότερα Μουντιάλ, αλλά και τον  La’ eeb, την επίσημη μασκότ της διοργάνωσης του Κατάρ. Παράλληλα, στο γήπεδο παρέλασαν οι εμφανίσεις και οι σημαίες των χωρών κι από τα μεγάφωνα ακούγονταν συνθήματα για κάθε μία από τις 32 ομάδες.

    Στην σκηνή βρέθηκε και ο JungKook, τραγουδιστή του διάσημου κορεατικού συγκροτήματος BTS,  που ερμηνεύει το Dreamers, ένα από τα επίσημα τραγούδια του μουντιαλ.

    Ακολούθησε ο  χαιρετισμός του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. «Τι όμορφο είναι για τους ανθρώπους να αφήνουν στην άκρη αυτό που τους χωρίζει για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητά τους. Ας είναι αυτό το τουρνουά γεμάτο από εμπνευσμένες μέρες καλοσύνης και ελπίδας. Σας καλωσορίζουμε όλους στη Ντόχα» ήταν το σύντομο μήνυμα του.



    ΣΧΟΛΙΑ