• sports

    LIVE: Το τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα – Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή

    • NewsRoom


    Παγκόσμια θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του «θρύλου» Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ στην Αργεντινή έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

    Αυτή την ώρα περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποχαιρετούν τον άσο του ποδοσφαίρου, η σορός του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε στις 11:00 στην Casa Rosada, το Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής, και θα διαρκέσει για τις επόμενες 48 ώρες.

    Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες που φτάνουν από το Μπουένος Άιρες με την πομπή που μεταφέρει τη σορό να περνά από τους δρόμους της πόλης και τους Αργεντίνους να φωνάζουν «Σε ευχαριστούμε Ντιέγκο».

    Δίπλα στη σωρό του βρίσκονται από την αρχή και η Κλαούντια Βιγιαφάνε με τις κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, ενώ ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της χώρας.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βέβαια, δεν έλειψαν τα ευτράπελα, καθώς υπήρξαν επεισόδια και μεγάλη ένταση ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο.

    Τα πνεύματα αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν ηρεμήσει, σε μια ημέρα που όχι μόνο η Αργεντινή, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί.

    Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση όσα συμβαίνουν:



    ΣΧΟΛΙΑ