• sports

    Η Σίτι με €4,073 δισ. η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο

    • NewsRoom
    Manchester City


    Η Μάντσεστερ Σίτι, νικήτρια χθες (16/8) του UEFA Super Cup στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1/5-4 τη Σεβίλλη στα πέναλτι), είναι πλέον ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος με την υψηλότερη επιχειρηματική αξία στα 4,073 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από την ετήσια έκθεση «The European Elite 2023» της Football Benchmark, η οποία κατατάσσει τους 32 ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους με την υψηλότερη αξία.

    Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κρατούσε το προβάδισμα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Η διαφορά αξίας μεταξύ των δύο ομάδων είναι μόλις 67 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δείχνει την αλλαγή ηγεσίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αξία 3,932 δισ. ευρώ.

    Η έκθεση, που βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία της σεζόν που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 και συντάχθηκε από το Football Benchmark, δείχνει ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο οικονομικά, με 11 αγγλικούς συλλόγους στους 32 κορυφαίους, που αντιπροσωπεύουν το 45% της συνολικής αξίας.

    Η συνολική αξία των 32 συλλόγων που αναφέρονται στην έκθεση είναι 51,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση 40% από έτος σε έτος, αποδεικνύοντας την πλήρη ανάκαμψη των ζημιών που υπέστησαν τις σεζόν που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Amazon: Νέο τέλος 2% στους εμπόρους που δεν χρησιμοποιούν τα logistics της εταιρείας

    ΕΟΔΥ: 20 θάνατοι από κορονοϊό και 14 διασωληνωμένοι ασθενείς

    «Ασημένια» η Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού



    ΣΧΟΛΙΑ