• sports

    Ποιος είναι ο «κανόνας Ρονάλντο» που πρέπει να σπάσει η Μαν. Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ;

    • NewsRoom

    Neymar – Cristiano Ronaldo


    Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται πως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης του Νεϊμάρ. Ποιος είναι όμως ο «κανόνας Ρονάλντο» που πρέπει να σπάσει, προκειμένου να φορέσει ο Βραζιλιάνος σταρ τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»;

    ΠΡΩΤΑ τσέκαρε το bwin app για στοίχημα και casino live από κινητό! Είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα!

    Συνεχίζουμε… Το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Νεϊμάρ να αποχωρεί από το Παρίσι με προορισμό το Μάντσεστερ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνουν και παίρνουν. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται πως είναι ο Νο1 μεταγραφικός στόχος των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο η Γιουνάιτεντ «παλεύει» για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ σε πρώτη φάση με τη μορφή δανεισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί στη συνέχεια το συμβόλαιό του με την Παρί και να τον υπογράψει ως ελεύθερο.

    Μάλιστα η “L’ Equipe” κάνει λόγο για προχωρημένες συζητήσεις των δύο συλλόγων, με την Παρί ωστόσο να μην εμφανίζεται θετική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νεϊμάρ με τη μορφή δανεισμού. Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος ρωτήθηκε για το αν ο Νεϊμάρ αποτελεί μεταγραφικό στόχο του συλλόγου, με τον ίδιο να απαντά: «Όταν έχουμε νέα θα σας πω εγώ πρώτος για τον Νεϊμάρ».

    Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος λίγα χρόνια νωρίτερα είχε μιλήσει για το αγγλικό ποδόσφαιρο και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε αυτό: «Μου αρέσει το στυλ του ποδοσφαίρου στην Premier League και σίγουρα θα μπορούσα να παίξω εκεί μια μέρα. Θαυμάζω την Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι». Σύμφωνα πάντα με τη “L’ Equipe” πιέσεις για την απόκτηση του Νεϊμάρ ασκεί και ο Καζεμίρο, εκφράζοντας στο τεχνικό επιτελείο των «κόκκινων διαβόλων» την άποψη του, πως ο συμπαίκτης του στην Εθνική Βραζιλίας μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο.

    Έχει… χαλάσει το κλίμα στην Παρί

    Το κλίμα είναι κακό στην Παρί Σεν Ζερμέν για τον 31χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος φαίνεται πως είναι ανεπιθύμητος από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι λίγες εβδομάδες πριν βρέθηκαν έξω από το σπίτι του, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και ζητώντας του να φύγει από τον σύλλογο. Ο Νεϊμάρ έχει συμβόλαιο με την Παρί έως το 2027 και ενώ δεν υπήρχαν από τη μεριά του σκέψεις αποχώρησης, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως τα πάντα έχουν αλλάξει και σύμφωνα με το ESPN, βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέας ομάδας.

    Τη δεδομένη στιγμή ο Νεϊμάρ βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης, καθώς ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει με την έναρξη της νέας σεζόν.

    Ο «κανόνας Ρονάλντο» που πρέπει να σπάσει

    Ο Νεϊμάρ κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν το παγκόσμιο ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων λιρών όταν μετακόμισε στη γαλλική ομάδα από την Μπαρτσελόνα το 2017. Ωστόσο, εκτός του Βραζιλιάνου, αβέβαιο είναι και το μέλλον των Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς οι ιδιοκτήτες του συλλόγου από το Κατάρ προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν.

    Ο «κανόνας Ρονάλντο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μεταγραφική πολιτική που φέρεται να τέθηκε σε ισχύ στη Γιουνάιτεντ στις αρχές του 2023, για να διασφαλιστεί ότι κανένας παίκτης δεν θα έχει μισθό πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Η Daily Mail ισχυρίστηκε ότι οι μισθοί των παικτών θα είχαν ανώτατο όριο 200.000 λίρες την εβδομάδα, που αντιστοιχούσε σε περίπου 10,4 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

    Στους παίκτες με συμφωνίες που αξίζουν πάνω από αυτό το ποσό, όπως ο Νταβίντ ντε Χέα, θα προσφέρονταν νέοι όροι για να μειωθεί ο μισθός τους.

    Πράγματι, η πολιτική αυτή ονομάστηκε «κανόνας Ρονάλντο», δεδομένου ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιρνε 385.000 λίρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στον σύλλογο. Ο κανόνας εφαρμόστηκε για να βοηθήσει στον περιορισμό των υπερβολικών δαπανών αλλά και για να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των παικτών. Μένει να φανεί αν τα δημοσιεύματα θα επαληθευτούν και με ποιον τρόπο η Γιουνάιτεντ θα αποκτήσει τον Νεϊμάρ και αν θα χρειαστεί φυσικά να σπάσει ο «κανόνας Ρονάλντο».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι 56 ετών και έκανε… νέο ντεμπούτο!



    ΣΧΟΛΙΑ