• sports

    Γιαννακόπουλος: Τα τρία βήματα για τον «αυτοδύναμο» Παναθηναϊκό – Ο Βοτανικός, η προειδοποίηση και η πρόταση 20 εκ. ευρώ στον Αλαφούζο

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος


    Την τελική του πρότασή του για το μέλλον του Παναθηναϊκού παρουσίασε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και επικεφαλής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής.

    Ο κ. Γιαννακόπουλος παρουσίασε ένα σχέδιο με επίκεντρό του την πραγματοποίηση του πρότζεκτ του Βοτανικού. Όπως ανέφερε, για το θέμα έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και θεωρεί βέβαιο πως κανείς πλέον δεν μπορεί να κάνει «κωλοτούμπα».

    Παράλληλα, ανέφερε πως ακόμα μεγαλύτερος υποστηρικτής, ακόμα και από τον ίδιο, για το γήπεδο στον Βοτανικό είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με τον οποίο θα παρουσιάσει αμέσως μετά τις εκλογές, σε συνέντευξη Τύπου, τα βήματα που θα ακολουθηθούν (όπως ανέφερε θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από νομικούς και μηχανικούς που θα μελετήσουν τα κατάλληλα βήματα που θα επιτρέψουν πλάι στα ήδη συμφωνημένα που προβλέπει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης και την δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ 15.500 θέσεων), ενώ αποκάλυψε πως έχουν συμφωνήσει ήδη και για τον τρόπο χρηματοδότησης του πρότζεκτ, το οποίο άφησε να εννοηθεί πως έχει εξασφαλιστεί στο 100%. Μάλιστα, αποκάλυψε πως και οι εμπλεκόμενες τράπεζες με το εμπορικό κέντρο του Βωβού στην περιοχή έχουν δείξει πρόθεση να βοηθήσουν το έργο.

    Παράλληλα, ο κ. Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε κάλεσμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκου, καθώς και επιφανείς οικονομικά φιλάθλους της ομάδας (μάλιστα ανέφερε πως έχει συζητήσει γενικόλογα με τους πρώην μετόχους της ΠΑΕ, Γιώργο Νίκα και Γιάννης Βαρδινογιάννη, και θεωρεί πως θα θελήσουν να βοηθήσουν την ομάδα) προκειμένου να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προσφέρει στην πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να παραχωρήσει ο Γιάννης Αλαφούζος τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη. Τα 20 εκατ. ευρώ θα είναι ένα ποσό άπαξ που θα χρησιμοποιηθεί για την ομάδα μέχρι να προχωρήσει η υλοποίηση του πρότζεκτ του Βοτανικού.

    Ο κ. Γιαννακόπουλος παρουσίασε το όραμά του για ένα μοντέλο ομάδας με λαϊκή βάση, κατά τα πρότυπα της Μπαρτσελόνα, όπου κάθε δύο χρόνια οι μέτοχοι-φίλαθλοι της ομάδας θα επιλέγουν με εκλογές τη διοίκηση της ομάδας , κάτω από την οποία θα υπάγονται όλα τα τμήματα. Όπως είπε, μάλιστα, θα δωρίσει στον Ερασιτέχνη της μετοχές της ΚΑΕ, οι οποίες ανέφερε πως υπολογίζονται στα 25 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως για να προχωρήσει το σχέδιό του για έναν αυτάρκη και αδιαίρετο Παναθηναϊκό, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν απαραίτητα τρεις προϋποθέσεις μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα:  Πρώτον, η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό, δεύτερον, να υπάρξουν περισσότερα μέλη που θα συμμετέχουν στην ομάδα (απλός κόσμος και επιφανείς Παναθηναϊκοί) και να μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για την πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ και τρίτον να παραχωρήσεις τις μετοχές του ο Γιάννης Αλαφούζος. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει τελείως από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020, παραχωρώντας το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, μέχρι την εύρεση νέου επενδυτή.

    «Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει πως ο σύλλογος πρέπει να στηριχτεί και να ανήκει στον κόσμο. Έτσι μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον. Είναι αδύνατον να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο η ομάδα, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι και πολλά τμηματα ήταν στην Α2.

    Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή. Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάτε να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής: Η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό.

    Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του κ. Γιαννακόπουλου:



    ΣΧΟΛΙΑ