• sports

    Εντοπίστηκε το αεροπλάνο που επέβαινε ο Σάλα – Nεκροί θεωρούνται ποδοσφαιριστής και πιλότος (pics & video)

    • NewsRoom

    O ποδοσφαοριστής της Premier League, Εμιλιάνο Σάλα


    Θλιβερή είναι η εξέλιξη του αγνοούμενου αεροσκάφους, που μετέφερε τον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, αφού βρέθηκαν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, τα συντρίμμια του. Το Sky News μετέδωσε πρώτο την είδηση της ανακάλυψης του μοιραίου αεροσκάφους, που αργότερα επιβεβαιώθηκε και από τον επικεφαλής των ερευνών, David Mearns.

    O Mearns συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: “…τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (3/2) από το FPV MORVEN. Όπως συμφωνήθηκε με την AAIB (σ.σ. η εταιρία ερευνών αεροπορικών δυστυχημάτων της Βρετανίας) τα συντρίμμια θα μεταφερθούν για να επιβεβαιωθεί ότι όντως ανήκουν στο αεροπλάνο…” και συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση “…οι οικογένειες του Σάλα και του Ίμποτσον έχουν ενημερωθεί από την αστυνομία και τη Δευτέρα η AAIB θα εκδώσει ανακοίνωση…“.

    Ο 28 χρονος διάσημος Αργεντίνος ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα και ο 60χρονος Βρετανός πιλότος, Ντέιβιντ Ιμποτσόν, που ήταν οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους, εξακολουθούν να αγνοούνται, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Mearns, θεωρούνται πλέον και επισήμως νεκροί.

    Τραγική φιγούρα ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Οράσιο Σάλα, που μίλησε στην αργεντίνικη τηλεόραση, Cronica Tv, λέγοντας: “Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι ένα κακό όνειρο. Βρίσκομαι σε απελπισία“. O πατέρας του ποδοσφαιριστή είναι ο μοναδικός συγγενής, που βρίσκεται στην Αργεντινή, καθώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος, παρακολουθώντας την πορεία των ερευνών.

    Μιλάω κάθε μέρα. Αλλά από τη στιγμή που η απόσταση είναι μεγάλη, κάποιες φορές η επικοινωνία γίνεται δύσκολη. Οι μέρες περνούσαν και δεν είχαμε κανένα νέο ούτε από τον Εμιλιάνο, ούτε από το αεροπλάνο” συμπλήρωσε ο πατέρας του άτυχου παίκτη της Premier League.

    Τα στοιχεία του δυστυχήματος

    Θυμίζεται ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ στις 21 Ιανουαρίου στα στενά της Μάγχης. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τη Νάντη με κατεύθυνση την Κάρντιφ, με σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ουαλικό όμιλο. Λόγο πριν εξαφανιστεί, ο Σάλα είχε στείλει μήνυμα στους φίλους του, στο οποίο τους αποκάλυπτε ότι φοβόταν για την ασφάλειά του, μιας και η πτήση φαινόταν να μην πηγαίνει καλά. Έλεγε συγκεκριμένα, «Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα… δεν ξέρω αν θα στείλουν κάποιον να με ψάξει γιατί δεν θα με βρουν…. Αρχίζω και φοβάμαι».

    Οι αρμόδιες αρχές είχαν σταματήσει τις έρευνες μετά από 3 ημέρες αναζήτησης. Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή, ωστόσο, αντέδρασε με την είδηση της διακοπής των ερευνών και συγκέντρωσε το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί ιδιωτική, πλέον έρευνα, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Για το σκοπό αυτό, είχαν ναυλώσει 2 σκάφη, περιορίζοντας το πεδίο της έρευνάς τους σε 4 τετραγωνικά μίλια.

    Πριν λίγες ημέρες, εντοπίστηκαν δύο μαξιλάρια αεροπορικού τύπου, με τους υπεύθυνους να εκτιμούν ότι πιθανώς να προέρχονται από το εν λόγω αεροσκάφος. Τα δύο σκάφη των ιδιωτικών ερευνών ήταν και αυτά που στη συνέχεια εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

    Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των αρχών για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη στην Καλαμάτα (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα «πνιγεί» η Ελλάδα τις επόμενες ώρες – Αεροχείμαρροι πάνω από τη χώρα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός για τη γρίπη: Πώς θα την ξεχωρίσετε απ΄ το κοινό κρυολόγημα



    ΣΧΟΛΙΑ