• sports

    ΠΑΟ: Στην Αθήνα η Pan Asia, προβληματισμός για τα χρέη

    • NewsRoom


    Στην Αθήνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ, προκειμένου να έχει την τελική συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, με σκοπό να ολοκληρωθεί το deal της αγοράς της ομάδας της Αθήνας.

    Η πλευρά της «Pan Asia» επιβεβαιώνει πως είναι έτοιμη να συζητήσει με την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος έκανε αποδεκτή την πρόταση συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει 13 εκατ. ευρώ προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, συν 7 εκατ. ευρώ για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την Τράπεζα Πειραιώς, συν 7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο.

    Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να βρίσκεται στην Αθήνα για τις τελικές υπογραφές.

    Πέρα από την ομάδα αυτή καθ΄ αυτή, η Pan Asia φέρεται να έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό.

    Προβληματισμός για το ύψος το χρεών

    Ωστόσο, πέρα από την κατ΄αρχήν συμφωνία, ο προβληματισμός που φαίνεται πως υπάρχει αφορά την  γιατί πουθενά το ζήτημα των χρεών που πρέπει, σύμφωνα με την πρόταση, να καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά στην επιστολή του προς τους επενδυτές. Ο ίδιος πάντως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, είχε δεσμευθεί πως θα πράξει στην ανακοίνωση αποχώρησής του.

    Το fund είναι ξεκάθαρο και τονίζει πως αν δεν βρεθεί λύση με τα χρήματα που πρέπει να καλύψει ο Αλαφούζος, είναι απίθανο να έχουμε οριστική συμφωνία.

    Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας πρότεινε συγκεκριμένα να δώσει 20 εκατ. ευρώ και να πάρει την «πράσινη» ΠΑΕ «καθαρή» από χρέη. Τα χρέη όμως ανέρχονται στο ποσό των 57 εκατ. ευρώ, συνεπώς η πλευρά Αλαφούζου θα έπρεπε να καλύψει την διαφορά των 37 εκατ. ευρώ.

    Δυσαρέσκεια για Αλαφούζο στην πλευρά Γιαννακόπουλου

    Την ίδια ώρα, δυσαρέσκεια εκφράζει η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναφορικά με τον τρόπο που ο Γιάννης Αλαφούζος αντιμετώπισε την πρόταση του Athens Alive, το οποίο ενδιαφέρθηκε για την ΠΑΕ στο πλαίσιο της πρότασή του για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

    Η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει απορίες για τον χρόνο που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος να αποδεχθεί την πρόταση της Pan Asia. Η πλευρά του Δ. Γιαννακόπουλου διερωτάται γιατί υπήρξε τόση βιασύνη, λίγο πριν μπει η υπογραφή της κυβέρνησης στο MoU του Athens Alive και να προχωρήσει το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ, το οποίο περιελάμβανε όλα τα τμήματα του συλλόγου κι όχι μόνο το ποδόσφαιρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλαγή εποχής στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έκανε δεκτή την πρόταση της «Pan Asia»
     



    ΣΧΟΛΙΑ