• sports

    Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Εκτός τελικού στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής

    • NewsRoom
    Εμμανουήλ Καραλής

    Εμμανουήλ Καραλής (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εκτός τελικού στο επί κοντώ έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

    Ο 22χρονος άλτης κατετάγη όγδοος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ με επίδοση 5,50 μέτρα και 13ος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των 12 αθλητών που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

    Το όριο για την απευθείας πρόκριση στον τελικό ήταν 5,80 μέτρα, ωστόσο και οι δώδεκα αθλητές που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό σημείωσαν επίδοση 5,65 μέτρα.

    Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,30 και τα 5,50 μέτρα, ωστόσο είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,65 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός του τελικού και της διεκδίκησης ενός μεταλλίου.

    Καραλής: «Έπεσα ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό μου»

    Απογοητευμένος ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής από τον αποκλεισμό του στον προκριματικό του επί κοντώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο 22χρονος άλτης τόνισε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά τον τραυματισμό του το χειμώνα και πως χρειάζεται ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί και να «κυνηγήσει» στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

    «Δεν ήταν καλή φέτος η χρονιά. Έπεσα ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό μου τον χειμώνα και δεν μπόρεσα να το βρω. Με το ζόρι έκανα άλματα, όμως, πρέπει να προχωρήσω, να συνεχίσω και φυσικά να επανέλθω. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα να ξεκουραστώ και να επιστρέψω με στόχο να βρω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Σήμερα δεν ήμουν καλά κι έτσι και τα άλματα στο 5,65 μ. δεν ήταν όπως θα έπρεπε» είπε ο νεαρός αθλητής με το τέλος του αγώνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατερίνα Στεφανίδη: «Επανεκκίνηση το ασημένιο μετάλλιο»

    Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: «Χάλκινος» ο Γκολομέεβ», «ασημένιος» ο Χρήστου



    ΣΧΟΛΙΑ