• sports

    Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: «Χάλκινος» ο Γκολομέεβ», «ασημένιος» ο Χρήστου

    • NewsRoom

    Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου


    Δύο ακόμα μετάλλια για τους Έλληνες αθλητές της κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

    Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Έλληνας κολυμβητής Απόστολος Χρήστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην αιώνια πόλη καθώς τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των 100 μ. ύπτιο.

    Ο Έλληνας αθλητής κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ωστόσο για μόλις δύο κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν.

    Ο Χρήστου ισοφάρισε έτσι την καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα του Άρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε κερδίσει ακριβώς τα ίδια μετάλλια (χρυσό στα 50μ. ύπτιο, ασημένιο στα 100μ.)!

    Ωστόσο οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή δεν σταματούν εκεί, καθώς λίγα λεπτά πριν, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και με χρόνο 21,75 τερμάτισε τρίτος, πίσω από τους Λεονάρντο Ντεπλάνο (δεύτερος με 21.60) και Μπέντζαμιν Πράουντ (πρώτος με 21.58).

    Αν και η φετινή χρονιά δεν έχει εξελιχθεί όπως ακριβώς θα περίμενε, ο Κριστιάν Γκολομέεβ απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο ενός μεγάλου αγώνα.

    Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του Γκολομέεβ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς έχει ένα ασημένιο από το Ευρωπαϊκό του 2018 και ένα χάλκινο από πέρυσι στη Βουδαπέστη, επαναλαμβάνοντας σήμερα την ίδια επιτυχία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Μειώθηκε η κατανάλωση ρεύματος κατά 3,7%



    ΣΧΟΛΙΑ