• sports

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο μπασκετμπολίστας Σάσα Χούπμαν

    • NewsRoom
    Σάσα Χούπμαν


    Ο Γερμανός σέντερ Σάσα Χούπμαν, γνωστός στην χώρα μας για το πέρασμα του από Παναθηναϊκό και Ηρακλή, «έσβησε» σε ηλικία μόλις 49 ετών από την ασθένεια «αταξία» (Friedreich’s ataxia).

    Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί δυσκολία στο περπάτημα, απώλεια της αίσθησης στα χέρια και τα πόδια και διαταραχή της ομιλίας.

    Ο Χούπμαν αγωνίσθηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού για δυο σεζόν (1997-99) ενώ στη συνέχεια για μια τριετία εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη (1999-2002) όπου αγωνίσθηκε για λογαριασμό του Ηρακλή.

    Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την ασθένεια αταξία, που του είχε προκαλέσει νευρολογική δυσλειτουργία και προβλήματα κινητικά, αλλά και στην ομιλία.

    Ο Χούπμαν ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ολοι οι συμπαίκτες του είχαν να λένε για τον φιλικό και ακομπλεξάριστο χαρακτήρα που τον έκανε ιδιαίτερα συμπαθή.

    Τα τελευταία χρόνια όμως η ασθένεια από την οποία υπέφερε, τον είχε καταβάλει. Ο Χούπμαν μπορούσε να κινηθεί μόνο με αναπηρικό καροτσάκι έχοντας τη βοήθεια της συζύγου του Μπρουκ, με την οποία είχαν κι έναν γιο τον Νόα. Ο ύψους 2,16 μ. Χούπμαν ήταν διεθνής με την Εθνική Γερμανίας έχοντας 67 συμμετοχές.

    Ήταν απόφοιτος του αμερικανικού κολεγίου Εβανσβιλ. Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στην Γερμανία και αγωνίστηκε σε Τρίερ (1993-94), Μπάγερ Λεβερκούζεν (1994-1996) και Αλμπα Βερολίνου (1996/97).



    ΣΧΟΛΙΑ