• sports

    Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς: Έχασε στον τελικό από τον κορυφαίο Νόβακ Τζόκοβιτς

    • NewsRoom


    Την ήττα από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τέννις με 2-0 σετ γνώρισε στον μεγάλο τελικό του Open της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς (6-3, 6-4). Ωστόσο η εντυπωσιακή του πορεία στο τουρνουά του εξασφάλισε ένα νέο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και την άνοδό του στην 7η θέση στον κόσμο.

    Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να πιάσει μια εντυπωσιακή απόδοση στον μεγάλο τελικό και να υποτάξει τον ταλαντούχο Έλληνα τενίστα, ο οποίος δεν μπήκε 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, όπως στα παιχνίδια με τους Ζβέρεφ και Ναδάλ.

    Ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε αρκετά λάθη στο πρώτο σετ, ενώ βελτίωσε την απόδοσή του στο δεύτερο. Εκεί όμως φάνηκε η ποιότητα του μεγάλου Σέρβου πρωταθλητή, ο οποίος έκανε το καθοριστικό break στο ένατο game, και στη συνέχεια κατάφερε να πάρει το σετ.

    Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγάλος Νόβακ Τζόκοβιτς αποθέωσε τον 20χρονο Έλληνα τενίστα, ευχαριστώντας τον μάλιστα στα ελληνικά.

    «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον. Ευχαριστώ φίλε.»



    ΣΧΟΛΙΑ