• sports

    Bloomberg: Πακέτο διάσωσης έως 6 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σχεδιάζει η UEFA

    • NewsRoom
    UEFA


    Ένα πακέτο διάσωσης το οποίο ενδέχεται να φτάσει έως τα 6 δισ. ευρώ σχεδιάζει η  UEFA προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο χτυπήθηκε από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

    Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου είδε την σαιζόν 2019/20 τα έσοδά της να μειώνονται κατά 13% στα 25,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.

    To σχέδιο της UEFA, που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνει μια τριπλή στρατηγική: Μια χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 2 έως 6 δισ. ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει τους συλλόγους μετά την πτώση των εσόδων τους την προηγούμενη χρονιά, ένα πακέτο χρημάτων έκτακτης ανάγκης για προστασία από μελλοντικές κρίσεις και μια αναδιοργάνωση των κανόνων γύρω από το οικονομικό  fair play.

    Αναφορικά με τις προτάσεις γύρω από την χρηματοδότηση των ομάδων, οι σύλλογοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια με χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και να αναδιαρθρώσουν το υπάρχον χρέος για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, από πέντε έως επτά έτη. .

    Εκπρόσωπος της UEFA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.



    ΣΧΟΛΙΑ