• sports

    Ανατροπή: Κέρδισε το δικαστήριο ο Νόβακ Τζόκοβιτς

    • NewsRoom
    Νόβακ Τζόκοβιτς

    Νόβακ Τζόκοβιτς


    Υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάνθηκε το Δικαστήριο στη Μελβούρνη, σύμφωνα με το οποίο, ο Σέρβος πρωταθλητής μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open.

    Ο Δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου, Άντονι Κέλι διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο όπου κρατείται, ανατρέποντας την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του λόγω μη εμβολιασμού του.

    Παράλληλα, διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα και να αποφυλακίσουν τον τενίστα σε 30 λεπτά με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να παραδίδονται σε αυτόν.

    Όπως αναφέρει το BBC, ο δικαστής βρήκε παράλογο τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι των συνόρων πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τη βίζα του.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστής φάνηκε να τείνει προς την πλευρά του Σέρβου σούπερ σταρ, εκθέτοντας τις αυστραλιανές αρχές.

    Συγκεκριμένα, συμφώνησε με το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα στους αξιωματούχους, δηλώνοντας μάλιστα «ταραγμένος» από τα στοιχεία της υπόθεσης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι του #1 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις παρέδωσαν έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2021, κόλλησε κορονοϊό.

    Επανέλαβε, δε, το γεγονός ότι η εξαίρεση του Τζόκοβιτς χορηγήθηκε από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια στην Αυστραλία, «καίγοντας» την αυστραλιανή πλευρά.

    Χαρακτηριστική ήταν η φράση του δικαστή Κέλι, ο οποίος τόνισε με νόημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», ενώ επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόσβαση σε καμία βοήθεια.

    Η προειδοποίηση προς τον Τζόκοβιτς

    Προηγουμένως, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, σε περίπτωση που το Δικαστήριο ανέτρεπε την αρχική ακύρωση.

    Πάντως, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, Κρίστοφερ Ταν δήλωσε ότι ο Χοκ θα εξετάσει ξανά το εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του να ακυρώσει τη βίζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτη «νίκη» για τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε το αίτημα των Αυστραλών για καθυστέρηση της δίκης για βίζα

    Τζόκοβιτς: Πρόθυμη η Σερβία να παράσχει εγγυήσεις για να επιτραπεί η είσοδός του στην Αυστραλία

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Πότε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ