• sports

  Αλέξης Κούγιας: Παραίτηση – βόμβα από την αντιπροεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός

  • NewsRoom
  Αλέξης Κούγιας

  Αλέξης Κούγιας


  Την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και από νομικός σύμβουλος, ανακοίνωσε ξαφνικά ο Αλέξης Κούγιας, λίγους μήνες μετά την πρόσληψή του.

  Στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος δεν αναφέρει τους λόγους της παραίτησής του, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό να έγινε μετά από δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο τέως πλέον αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

  Συγκεκριμένα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και την ήττα του Ολυμπιακού με 2-0 ο Αλέξης Κούγιας είχε ευχηθεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα:

  «Θέλω να μιλήσω για τον Άρη και τη Λαμία, που επι της ουσίας λειτουργούν ως “Δούρειοι Ίπποι” της ΑΕΚ. Σακατευουν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Δείτε πως έπαιξαν Λαμία και Άρης κόντρα στην ΑΕΚ. Δείτε πως εξαφανίστηκαν οι παίκτες του Άρη στο ημίχρονο. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπορούν να υπερηφανεύονται πως παίζουν στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που δίνει φιλικά.

  Αυτό δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το είπε αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Εμείς δεν ξεχνάμε τον στόχο που έχουμε», ανέφερε σε πρώτο χρόνο για την Ένωση και τους Άρη – Λαμία ενώ στη συνέχεια έδωσε και τις ευχές του στον «Δικέφαλο του Βορρά», λέγοντας πως: «Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβουν όλοι ότι πρέπει επιτέλους να ξεβρωμίσει αυτή η ιστορία, που από το 1996 έχει καταδυναστεύσει ένα κοινωνικό αγαθό με το οποίο εμείς μεγαλώσαμε και το απολαύσαμε. Εν πάσει περιπτώσει και πάλι συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Ας πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, η καθαρή ομάδα».

  Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο κ. Κούγιας σημειώνει: «Δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς  με τον καλύτερο τρόπο». Ενδεχομένως η θέση του για το πώς θα εκφράζει τις απόψεις του, να δείχνει και το λόγο της παραίτησή του.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση:

  Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα «τάρταρα», δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

  Μετά από συζητήσεις τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία εκτιμώ, αποδέχτηκα αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, γιατί είχα να διαχειριστώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια δεν θα ήμουν  ο ιδιοκτήτης μιας ομάδος και θα ήμουν ένα κορυφαίο μεν αλλά απλό διοικητικό στέλεχος.

  Σημειωτέον ότι για τη θέση μου αυτή αρνήθηκα να εισπράττω έστω και 1 ευρώ, αφού η φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επιλογή μου σε συνδυασμό με την παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο, η οποία αγάπη πάντοτε ήταν υπεράνω χρωμάτων και συλλογικών υποστηρίξεων και πάντοτε ονειρευόμουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και έξω από τις βρωμιές του βρώμικου παρασκηνίου, ενός παρασκηνίου που κορυφώθηκε από το 1996 και μετά και γι’ αυτό τον λόγο ήμουν ο πρωταγωνιστής κάθε προσπάθειας καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κόσμησα με την παρουσία μου το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι σωστές αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η δαπάνη από αυτόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την παρουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Κ.Κ. Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κυρίως τον ερχομό του «σοφού» προπονητού Μεντιλίμπαρ, να μας οδηγήσουν ακόμη και στη διεκδίκηση του ονείρου της κατακτήσεως ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ λίγους μήνες πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχανε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λαμία.

  Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς  με τον καλύτερο τρόπο.

  Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η σχέση μας πλέον δεν είναι μόνο είτε επαγγελματική, είτε προσωπική, αλλά είμαστε και οι δυο μέλη της ίδιας οικογένειας.

  Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη, Τάκη Αγραφιώτη και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού, με τους οποίους ζήσαμε αυτούς τους 6 μήνες πρωτοφανείς στιγμές ποδοσφαιρικής ευτυχίας, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.

  Είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και λυπάμαι που δυστυχώς πλέον δεν θα είμαι στα αποδυτήρια, για να πανηγυρίσουμε μαζί όλοι αυτό το όνειρο, όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες για όλες αυτές τις επιτυχίες μας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.

  Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού για την αγάπη και την εκτίμηση που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της οικογενείας τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ένιωσαν και αυτοί με πόση υπευθυνότητα και με πόσο σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού υπηρέτησα ανιδιοτελώς αυτή την ευαίσθητη θέση, την οποία κατείχα μέχρι σήμερα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πετύχαμε.

  Διαβάστε επίσης:

  Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025 στην Ελλάδα – Πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης

  NBG Securities για ElvalHalcor: Παραμένει φθηνή η μετοχή, οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά

  Προς συμφωνία για το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ. – Credit Positive πιθανή συμφωνία με τον ESM  ΣΧΟΛΙΑ