• sports

    Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA): «Καρκίνος του ποδοσφαίρου» η οπαδική βία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν

    Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Κοινές δηλώσεις πραγματοποιήσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA,  Αλεξάντερ Τσέφεριν.

    Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εμφανίστηκε στις δικές του δηλώσεις αποφασισμένος να μην ξανασυμβεί περιστατικό οπαδικής βίας σαν αυτό που οδήγησε στον χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    «Έχω μιλήσει έκτοτε πολλές φορές με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανοιχτά και με διάθεση αυτοκριτικής και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε ο κ. Τσέφεριν, χαρακτηρίζοντας την οπαδική βία και τα επεισόδια «καρκίνο του ποδοσφαίρου».

    «Δεν είναι οπαδοί αυτοί οι άνθρωποι. Χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις ιδέες τους» σημείωσε και υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».

    Δείτε τις κοινές δηλώσεις:

    Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους εκπροσώπους ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

    Εκτός από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, το παρών έδωσαν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, και Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη, εκπροσωπεί ο Αρτούρ Νταβιντιάν.

    Την κύβερνηση εκπροσώπησαν επίσης στη σύσκεψη οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

    Συμμετείχε επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα.
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκερτσος, συναντώνται με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Ceferin) και τους Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πρόεδρο της ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Αρτούρ Νταβιτιάν, στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ/ΜΠΕ)

    Διαβάστε επίσης:

    Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσέφεριν, Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Μαρινάκη και εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ

    Youth Pass: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα καταβληθεί

    Κοινωνικός Τουρισμός: Ενεργοποιήθηκαν περίπου 26.000 voucher το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ