• sports

    AFP: Η Σαουδική Αραβία θα ανακοινώσει σε λίγες εβδομάδες την υποψηφιότητά της για το Μουντιάλ

    • NewsRoom
    Τρόπαιο του Μουντιάλ


    Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να δημιουργήσει συνεργασίες- εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο- με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και με μεγάλες διεθνείς εταιρείες, για να υποστηρίξει την προσπάθειά της να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP ).

    Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, έχει φιλοξενήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα τα τελευταία χρόνια, κυρίως για να βελτιώσει την εικόνα της, υπό το φόντο των καταγγελιών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

    «Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», διαβεβαίωσε στο AFP ένας αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στον φάκελο, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανίσχυρο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας PIF (Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων) βρίσκεται στη διαδικασία, όπως και σε πολλά διεθνή επενδυτικά σχέδια της χώρας, να υπογράψει με μεγάλες εταιρείες στους τομείς των επικοινωνιών, του διαδικτύου και του τουρισμού.
    Μάλιστα όπως τονίζει αυτή η πηγή η Σαουδική Αραβία σκοπεύει «να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της μέσα σε λίγες εβδομάδες».

    Οι Σαουδάραβες βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις με τον Αργεντινό αστέρα του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Όπως είναι γνωστό ο Μέσι έχει ήδη «δανείσει» την εικόνα του στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την προώθηση του τουρισμού.

    Επίσης ο Κρστιάνο Ρονάλντο θα πάρει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της χώρας, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή κοντά στο νέο του σύλλογο Al-Nassr.

    Ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινού φακέλου με τη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

    Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Πρίγκιπας Αμπντελαζίζ μπεν Τουρκι αλ-Φαϊσάλ, υπουργός Αθλητισμού, διαβεβαίωσε πρόσφατα το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χώρα του δεν είχε υποβάλει επίσημα υποψηφιότητα, αλλά ότι «όλα είναι πιθανά».

    Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Ασιατικό Κύπελλο του 2027 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Politico: Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για το Μουντιάλ 2030-Tι υποσχέθηκε στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ