• Κοινωνία

    Αποκλειστικό: 55χρονη τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη σε φρεάτιο της ΔΕΗ – Τι ερευνά η Ελληνική Αστυνομία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Λέλα Βόρρη


    Τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναικάς προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή(10/4),  λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, στην περιοχή του Ζωγράφου, στην οδό Καββαθά και Παναγούλη, σε φρεάτιο της ΔΕΗ

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μononews.gr η 55χρονη γυναίκα, καθώς περπατούσε στο πεζοδρόμιο με προορισμό το πατρικό της σπίτι όπου διέμενε η μικρή της κόρη, φρεάτιο της ΔΕΗ ανατινάχθηκε, προκαλώντας της σοβαρά κατάγματα και στα δύο της πόδια αλλά και μικροτραυματισμούς σε άλλα σημεία του σώματος της.

    Η έκρηξη σήκωσε στο «πόδι» όλη τη γειτονιά , καθώς ο δυνατός κρότος αναστάτωσε περιοίκους και περαστικούς.

    Όπως αναφέρουν κάποιοι από αυτούς, η δύναμη της έκρηξης έσπασε ακόμα και το πεζοδρόμιο, ενώ από το ωστικό κύμα έπεσαν τούβλα πάνω σε αμάξια που ήταν σταθμευμένα εκείνη την στιγμή στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρές ζημιές στα γύρω οικήματα ή κάποιος άλλος τραυματισμός.

     

    Η άτυχη 55χχρονη γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ το σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η 26χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας, η οποία μίλησε στο Mononews, «Η μητέρα μου σώθηκε από θαύμα. Ένα βήμα πιο μπροστά να ήταν θα είχε χάσει ακόμα και τη ζωή της! Φοβήθηκα να μην μείνει ανάπηρη. Γλυτώσαμε τα χειρότερα ευτυχώς»

    Η υγεία της κρίνεται αρκετά σοβαρή ενώ έχει υποβληθεί σε χειρουργείο και στα δύο της πόδια.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, δεν θα μπορεί να περπατήσει για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ για την πλήρη ανάρρωση της θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ανάλογα πάντα και με το πώς θα ανταπεξέλθει στις φυσικοθεραπείες.

    Όπως αναφέρει η 26χρονη, η  μητέρα της φοβάται, καθώς το μόνο μέλημα της είναι αν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει για να μπορέσει να ξαναγυρίσει στη δουλειά της.

    Η οικογένεια έχει στραφεί ήδη σε δικηγόρο και επρόκειτο να κινηθεί νομικά, ζητώντας αποζημίωση για το συμβάν.

    Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ

    Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της  ΔΕΗ φέρεται πως είχαν ειδοποιήσει ότι υπήρχε βλάβη. Όχι όμως στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά σε παράλληλο του δρόμου, καμία σχέση με εκείνο όπου συνέβη το τραγικό γεγονός.

    Μάλιστα ανέφεραν – σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης γυναίκας – πως είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση.  Ωστόσο, μέλος της οικογένειας διαπίστωσε από διαμέρισμα της περιοχής ότι υπήρχε ρεύμα κοντά στο σημείο, όπου και συνέβη το τραγικό συμβάν.

    Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους αρμόδιους της ΔΕΗ δεν πήρε να ευχηθεί περαστικά στην 55χρονη γυναίκα, ή να ρωτήσει για την ανάρρωση της,  πράγμα που έχει απογοητεύσει και εξοργίσει την οικογένεια.

    Τι ερευνούν οι Αρχές

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αφού βρέθηκαν στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό και αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα για το αν πρόκειται για ατύχημα ή κάποια εγκληματική ενέργεια, προέκυψε ότι ήταν καθαρά θέμα με τον μηχανισμό της ΔΕΗ.

    Μάλιστα κατάφεραν να βρουν και ένα διερχόμενο μάρτυρα, που περνούσε εκείνη τη στιγμή με μηχανάκι από το σημείο. Από την κατάθεση του επιβεβαιώθηκε ακριβώς το ίδιο.

    Αύριο οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να επισκεφθούν την 55χρονη στο νοσοκομείο για την κατάθεση της.

    Προς το παρόν το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματά της.

    Διαβάστε επίσης

    Ομάδα ΔΙΑΣ: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης εγκύου στην Αγία Παρασκευή

    Νύχτα τρόμου για 96χρονη στου Παπάγου: Εισέβαλαν στο σπίτι της και τη λήστεψαν



    ΣΧΟΛΙΑ