• Κοινωνία

    Ομάδα ΔΙΑΣ: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης εγκύου στην Αγία Παρασκευή

    • Λέλα Βόρρη


    Το βίντεο με τους διαλόγους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που ούρλιαζαν οι σειρήνες των μηχανών καταγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της επέμβασης τους για να σώσουν έγκυο που είχε λιποθυμήσει μέσα στο διαμέρισμα της.

    Οι σειρήνες των μηχανών ηχούν και  οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ κατευθύνονται προς το σημείο, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, οδηγίες από τον ασύρματο.

    «Εντοπίσαμε έγκυο γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού σε λιπόθυμη κατάσταση», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός στην ασύρματη επικοινωνία τους.

    Οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ δείχνουν την αγωνιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν εκείνη την στιγμή ώστε να φτάσουν στο σημείο και να σώσουν την λιπόθυμη έγκυο που κανείς δεν γνώριζε τι έχει πάθει.

    Μάλιστα είχε να δώσει σημεία ζωής από την προηγούμενη ημέρα και ο σύζυγος της ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

    Απόσπασμα από το επείγον περιστατικό:

    «… ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο, καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2… η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας… ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα… εντοπίσαμε τη γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και τη βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς»

    Το περιστατικό έγινε στις 3 Απριλίου 2022 και ώρα 18:15 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

    Το βίντεο από τον λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook:

    Διαβάστε επίσης

    Νύχτα τρόμου για 96χρονη στου Παπάγου: Εισέβαλαν στο σπίτι της και τη λήστεψαν



    ΣΧΟΛΙΑ