• Κοινωνία

    Yπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα


    Σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα, το ένα στην Αγία Τριάδα Μεγάρων και το άλλο πίσω από το γήπεδο του Μαρκόπουλου.

    Στα Μέγαρα η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή την ώρα κίνδυνος για κατοικίες. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

    Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

    Παράλληλα, στο Μαρκόπουλο, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και 3 ελικόπτερα.

    Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ