• Κοινωνία

    Oλοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο-Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

    • NewsRoom


    Στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών οπότε και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε κτήρια όπου έγιναν επτά συλλήψεις, καθώς βρέθηκαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

    Στις εκδηλώσεις δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Το βράδυ άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό “Μέγαρο Μουσικής”, “Ευαγγελισμός” και “Σύνταγμα” που είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας.

    Νωρίτερα στις 17.00 ολοκληρώθηκεη ξεχωριστή πορεία που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, που έχουν στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

    Στην μεγάλη πορεία συμμετείχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Με ανάλογη αμφίεση ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ σε «αλυσίδα» με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, την πρώην περιφερειάχη Αττικής Ρένα Δούρου και άλλα στελέχη του κόμματος.

    Οι διαδηλωτές με τη σημαία συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινήθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ