• Κοινωνία

    Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Απών ο κοσμηματοπώλης

    Ζακ Κωστόπουλος


    Τρία χρόνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, η ώρα της απόδοσης ευθυνών έφτασε.

    Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών κάθονται από το πρωί οι πέντε από τους έξι κατηγορουμένους για τις θανατηφόρες σωματικές βλάβες στον άτυχο νεαρό. Δικάζονται ο απών σήμερα κοσμηματοπώλης (τον εκπροσωπεί δικηγόρος), ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί.

    Το Πρωτοδικείο της οδού Δέγλερη είναι από νωρίς το πρωί «ζωσμένο» από αστυνομικούς, με κλούβες να έχουν κλείσει την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους προς το δικαστικό κτίριο.

    Η ακροαματική διαδικασία άρχισε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να απαγορεύει την είσοδο στους δημοσιογράφους.

    Τελικά, επετράπη η κάλυψη της δίκης μόνο από δύο εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    Παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του θύματος.

    Αίτημα για να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη δικαστική αίθουσα υπέβαλε η πολιτική αγωγή. Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου δεν έχει τη δυνατότητα να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

    Η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της.

    Το θέμα τέθηκε από την πρώτη στιγμή, πριν καν την κλήρωση ενόρκων, αφού η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο.

    Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

    Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη τη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

    Το αίτημα απορρίφθηκε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διασωληνωμένος στην εντατική ο Ανδρέας Μικρούτσικος

    Σωτήρης Τσιόδρας: Έκτακτη ενημέρωση στις 13:00 για τον κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ