• Κοινωνία

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων» ζήτησε η μητέρα του

    Ζακ Κωστόπουλος

    Ζακ Κωστόπουλος


    Με την ακρόαση της μητέρας του θύματος, συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του  Ζακ Κωστόπουλου.

    «Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο: Δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους», ανέφερε η Ελένη Κωστοπούλου.

    Αναφερόμενη στο παιδί της, η Ελένη Κωστοπούλου έκανε λόγο για ένα «ανοιχτό, ευφυή και γενναιόδωρο άνθρωπο, με ενσυναίσθηση».  «Ήταν ένας μαχητής της ζωής παρά τις δυσκολίες και τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε η κοινωνία», πρόσθεσε.

    «Ξέρουμε ότι η ελληνική κοινωνία πόσο ομοφοβική και ρατσιστική είναι η κοινωνία. Ο Ζαχαρίας δεχόταν επιθέσεις, αλλά δεν είχε σχέση με τη βία. Όλα το έκαναν πιο δυνατό», ανέφερε.

    «Κάποιος η κάτι τον φόβισε», ανέφερε μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας και την είσοδό του στο κοσμηματοπωλείο.  «Η αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο και έτσι δεν μάθαμε ποτέ γιατί μπήκε σε δύο μαγαζιά. Αισθάνομαι ότι σε αυτό το έγκλημα η αστυνομία επειδή είχε συμμετοχή δεν έκανε όλα τα απαιτούμενα. Υπήρχαν τόσες κάμερες γιατί δεν αξιοποιήθηκαν; Γιατί δεν έγινε έρευνα ;»

    Μιλώντας, τέλος, για τους κατηγορούμενους, τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον 63χρονο μεσίτη, τόνισε πως δεν ζήτησαν ποτέ ούτε ένα συγγνώμη για την πράξη τους.

    Στο Εφετείο κατέθεσε και ο αδερφός του θύματος,  Νίκος Κωστόπουλος.

    «Η αστυνομία ενημέρωσε τη θεία μου ότι ο Ζαχαρίας μπήκε να ληστέψει και σκοτώθηκε. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γιατί δεν ήταν η αλήθεια. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δυστυχώς δεν θα μαθαίναμε την αλήθεια», ανέφερε από την πλευρά του.

    Μια ακόμη μάρτυς που κατέθεσε ήταν η Αγγελική Σπανού, με την οποία είχε συνομιλήσει ο Ζακ Κωστόπουλος λίγο πριν τον θάνατό του.

    «Εκείνη την ημέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ενστικτωδώς εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά. Τον ρώτησα που είναι και μου είπε στην Ομόνοια. Μου είπε “μην κλείσεις το τηλέφωνο” .Και εκεί κατάλαβα ότι είχα δίκιο. Τον ρώτησα αν φοβάται ή κινδυνεύει και μου απάντησε ναι μην κλείσεις το τηλέφωνο. Ήξερα ότι λόγω της ομοφυλοφιλίας του είχε δεχθεί bulling», κατέθεσε.

    «Τον ρώτησα και εγώ τι συμβαίνει ,μήπως σε κυνηγάει κάποιος; Με αυτήν την απορία θα πεθάνω και εγώ …Το μόνο που μου είπε μην κλείσεις το τηλέφωνο και κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει συγνώμη κυρίε να σας ρωτήσω κάτι; Και πριν ακούσω την απάντηση έκλεισε το τηλέφωνο. Το μυαλό μου δεν πήγε σε κάτι συγκεκριμένο αλλά φαντάστηκα ότι κάποιο bulling θα του έκαναν πάλι», πρόσθεσε.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Greek Mafia: Δίωξη για δολοφονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στους 2 από τους 3 συλληφθέντες

    Πιερρακάκης: Fake news τα περί υποχρηματοδότησης των δημόσιων Πανεπιστημίων

    Ασημακοπούλου: Έντονη αντίδραση στις αναφορές της Ολλανδής Σοφί Ιντ Βελτ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ