ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από 11.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι αρχές ανέλαβαν να προσφέρουν καταφύγιο σε κάπου 4.200 εξ αυτών εξαιτίας των πλημμυρών σε 19 δήμους στην πολιτεία Μπαΐα της Βραζιλίας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην πολιτεία αυτή από τις αρχές Νοεμβρίου και οι πλημμύρες που προκάλεσαν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους, με τον πιο πρόσφατο θάνατο να καταγράφεται την Πέμπτη, σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων της Πολιτικής Προστασίας στην Μπαΐα.
Συνολικά, 66 δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έφθασε τους 11.260 και αυτός των κατοίκων στους οποίους χρειάζεται να προσφέρουν στέγη οι αρχές τους 4.185, πάντα σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η πολιτειακή στην Μπαΐα ανακοίνωσαν χθες Σάββατο πως διεξάγουν επιχείρηση για τη διάσωση κατοίκων που έχουν αποκλειστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.
Στη Σαλβαντόρ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η βροχόπτωση έφθασε προχθές Παρασκευή τα 250 χιλιοστά από την αρχή του μήνα. Πρόκειται για ποσότητα πενταπλάσια από τον ιστορικό μέσο όρο ολόκληρου του μήνα Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Bitcoin: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για την πορεία του κρυπτονομίσματος το 2022
Gazprom: Διαψεύδει τις κατηγορίες πως προμηθεύει με ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου την Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαβιέρ Μιλέι: Αποκαλεί το σκάνδαλο δωροδοκίας «ψέμα» μετά από «βροχή από πέτρες» που δέχθηκε.
- Λίβανος: Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ισραηλινό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στον νότιο Λίβανο
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρά τραυματίστηκε 54χρονος εξαιτίας πτώσης από σκαλωσιά
- Συρία: Επαναπατρίζονται περισσότεροι από 800 Ιρακινοί, προερχόμενοι από τον καταυλισμό Αλ Χολ
