• Κοινωνία

    Βόλος: Σήμερα η κηδεία της 13χρονης που έχασε τη ζωή της σε λούνα παρκ- Το νέο καθοριστικό στοιχείο


    Σε εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» της υπόθεσης του θανάτου του 13χρονου κοριτσιού σε λούνα παρκ στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί το «τελευταίο αντίο» στη μικρή μαθήτρια.

    Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της μαθήτριας, καθώς αποκάλυψε μια πληροφορία, η οποία αναμένεται να καθορίσει το τοπίο των εξελίξεων. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο συνήγορος της οικογένειας, μιλώντας στην Espresso, αποκάλυψε ότι μόλις δύο χρόνια πριν, το 2017, το παιχνίδι από το οποίο εκτινάχθηκε η 13χρονη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της είχε κριθεί ακατάλληλο για παιδιά και μάλιστα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

    Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση όριζε ότι το παιχνίδι αυτό δεν είναι κατάλληλο για χρήση από ανηλίκους. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά μέσα στον χώρο του λούνα παρκ, τόσο για ενήλικους, όσο και για παιδιά, παρά την απαγορευτική οδηγία του Αρείου Πάγου.

    Υπενθυμίζεται ότι δέκα χρόνια πριν, το 2009, ένα ακόμη παιδί είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατά τη διάρκεια χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, στο ίδιο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου.

    Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος, νυν συνήγορος της οικογένειας της 13χρονης μαθήτριας, ήταν ένας εκ των δικηγόρων που είχαν αναλάβει να διαχειριστούν την υπόθεση. Όπως υποστήριξε ο ίδιος στις δηλώσεις του, «η χρησιμοποίηση του ίδιου μηχανήματος και στο θανατηφόρο ατύχημα της 14χρονης στον Αλμυρό συνιστά εγκληματική αμέλεια».

    Το νέο στοιχείο θα καταγραφεί από τις Αρχές, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, που ήταν ο χειριστής του παιχνιδιού κατά το μοιραίο γεγονός και εξαφανίστηκε αμέσως μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, η δική του κατάθεση είναι κρίσιμη, καθώς αναμένεται να ρίξει ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση.

    Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, με την ιατροδικαστική εξέταση να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της μαθήτριας προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.

    Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατάσταση της υγείας του πατέρα της 13χρονης, ο οποίος μετά την είδηση του θανάτου της, υπέστη πρόβλημα με την καρδιά του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η 13χρονη, που σκόρπισε τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους, θα κηδευτεί σήμερα, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στον Αλμυρό Βόλου, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.



    ΣΧΟΛΙΑ